Skip to content

Duofiets voor alle inwoners van gemeente Nederweert

Redactie
15 mei 2019 | 9:00

Advertentie

Vorig jaar mei is de duofiets feestelijk overhandigd aan zorgcentrum St. Joseph (Stichting Land van Horne). De duofiets stond al langere tijd hoog op het verlanglijstje. De duofiets is uitermate geschikt voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen. Deze duofiets is geschonken door de gemeente Nederweert en Medipoint en sindsdien hebben al ontzettend veel inwoners kunnen genieten van deze geweldige fiets!

De duofiets maakt fietsen gezellig
Wat is er leuker dan samen te gaan fietsen, de conditie verbeteren, sociale contacten opdoen en genieten van de omgeving? Op deze duofiets, waar je gemakkelijk opstapt, zit je naast elkaar. Eén persoon stuurt en je kunt beiden trappen. De bijrijder mag meetrappen, maar dat hoeft niet. De duofiets is voorzien van trapondersteuning waardoor het fietsen mogelijk is voor alle doelgroepen. “Het is bekend dat dagelijks activiteit een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven en lichamelijke functies worden beter. Voldoende lichamelijke beweging kan er voor zorgen dat de kwaliteit van leven beter wordt en daarmee ook de activiteiten in het dagelijks leven. ’’ aldus beweegcoach Pieter Kipping van zorgcentrum St. Joseph.

Kosteloos lenen
Deze duofiets werd geschonken op voorwaarde dat álle inwoners van de gemeente Nederweert die door een beperking niet in staat zijn zelfstandig te fietsen, deze fiets kunnen lenen”, vervolgt Harold van der Haar, leefbaarheidsregisseur bij de gemeente. Men kan de duofiets kosteloos lenen door een afspraak te maken bij de receptie van zorgcentrum St. Joseph via het nieuwe telefoonnummer: 088 – 987 88 00 (tijdens kantooruren). Het is ook mogelijk om binnen te stappen en ter plekke een afspraak te maken.

Op naar een sportief tweede helft van 2019!
Zorgcentrum St. Joseph is in het bijzonder Medipoint en de gemeente Nederweert dankbaar voor deze realisatie van de duofiets. Beweegcoach Pieter Kipping hoopt dan ook dat veel inwoners de weg naar de duofiets zullen vinden en veel fietsplezier zullen beleven. Lichaamsbeweging houdt niet alleen het lijf, maar ook het brein in conditie!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie