Skip to content

Balfolk door Ambiance Locale bij De Pelen

Redactie
25 mei 2019 | 15:00

Advertentie

Op zondag 2 juni is er een optreden van Ambiance Locale op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Ze spelen in twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Volksmuziek op het Peelpodium
Het Peelpodium bij De Pelen biedt een programma met veel variatie; van koor tot troubadour, van hippe covers tot volksmuziek. Wat alle muzikanten gemeen hebben is dat ze uit de Streek komen. Zo ook de leden van ‘Ambiance Locale’. De muziek die ze maken gaat onder de noemer van ‘balfolk’ en Nederlandstalige volksmuziek. Balfolk is vrolijke, meestal instrumentale muziek, waarop gedanst kan worden (al is dat in het Amfitheater natuurlijk een beetje lastig). Het zijn vaak Franse bourrees, polka’s, scottisch en andere dansen. Daarnaast heeft  Ambiance Locale ook nog een gevarieerd aanbod van volksmuziek uit Nederland en België. Op het repertoire staan luisterliedjes van o.a. Gerard van Maasakkers, Cornelis Vreeswijk, Johan Verminnen en Fungus, maar ook meezingers van De Veulpoepers. Ambiance Locale bestaat uit: Karin van Lierop: accordeon, zang, Mariëtte Kroon: basgitaar, toetsen (oa harmonium), zang, Martien Naus: gitaar en zang en Karel Brüsewitz: Vlaamse doedelzak, kromhoorn, mondharmonica en zang.

Er zijn twee optredens op 2  juni; om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie:www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium.

Peelpodium bij De Pelen, muziek door en voor de streek!
Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek in het decor van De Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma voor de komende weken: zondag 9 juni: Toffel Vier, maandag 10 juni: Tösssedoôr, zondag 16 juni: Trio Mari de Bijl, zondag 23 juni: Zanggroep Heartn & Soul, zaterdag 29 juni: accordeongroep Spelo en zondag 30 juni: ZusenZo. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium.

En dan nog even naar buiten!
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een voorstelling kan je genieten van een wandeling in dit mooie natuurgebied. Voor gezinnen met kinderen zijn er Doe- en Ontdekpaden te huur bij de balie van het Buitencentrum. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje in de Peelkiosk of in de Peelboerderij. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel te Ospeldijk. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Ambiance Locale

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie