Skip to content

De Klimop helpt Afrika op de been

Redactie
30 mei 2019 | 18:00

Advertentie

Op woensdag 19 juni organiseert OBS De Klimop in Nederweert weer de jaarlijkse sponsorloop. Zoals ieder jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel.

Presentatie Dr. Frank Rahusen
Dit jaar is het doel waar we voor lopen/rennen: “Nederweert helpt Afrika op de been”. Woensdag kregen de kinderen een presentatie gekregen van Dr. Frank Rahusen. Hij is orthopeed in het St. Jans Gasthuis en bezoekt zelf regelmatig  Burkina Faso, een land in Afrika en één van de armste landen van de wereld. Hij gaat hier samen met een medisch team,  in zijn vrije tijd, naartoe.  Hij helpt de mensen door ze te opereren, zodat ze weer kunnen lopen en van hun pijn af komen. 

Voor dit alles is geld nodig. Daarom gaan ze dit jaar lopen, zodat mensen in Burkina Faso ook weer kunnen lopen.

Sponsoren
Op woensdag 29 mei hebben de kinderen de sponsorlijsten mee naar huis gekregen. Het is de bedoeling dat de kinderen aan papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, oppas, buurman, buurvrouw etc. vragen of ze hem/haar willen sponsoren. De leraren en leerlingen van OBS de Klimop hopen natuurlijk dat ze een mooi bedrag bij elkaar gaan lopen.

Sponsorloop
Noteer woensdag 19 juni alvast in je agenda. Iedereen is van harte welkom om de kinderen aan te moedigen. Om 11.30 gaat de bovenbouw starten en om 12.00 de onderbouw. Ook de kinderen van IKOOK doen dit jaar mee.

Nederweert helpt Afrika op de been
Paul van der Sande van Eetcafé de Kleine Winst in Nederweert en enkele andere deelnemers van de werkgroep ‘Nederweert helpt Afrika op de been’ hebben in de afgelopen jaren een succesvolle orthopedische operatie door Dr. Frank Rahusen ondergaan, een zogenaamde standbeencorrectie. Voor ons Nederlanders zijn deze en andere operaties een vanzelfsprekendheid, voor mensen van Burkina Faso is dat helaas niet zo. Paul is zo gecharmeerd van dit initiatief dat hij samen met zijn vrouw Neeltje, zus Kris en goede vriendin Jill Knapen de actiegroep ‘Nederweert helpt Afrika op de been’ heeft opgericht.

Ze zouden het geweldig vinden om de arts en zijn team wederom financieel te kunnen ondersteunen bij hun volgende missie. Paul en de rest van de werkgroep staan allemaal voor 100% achter deze mooie, waardevolle missies. En het blijkt dat niet alleen wij dokter Rahusen en zijn team een warm hart toedragen. Nederweertenaren helpen graag mee en het voelt goed dat we dit samen dragen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie