Skip to content

Succesje voor tennistalent Jip op Cyprus

Redactie
17 juni 2019 | 10:09

Tennistalent Jip van Assendelft uit Nederweert heeft onlangs bij een ITF J5 Junior toernooi in Limassol (Cyprus) een mooie tweede plek behaald in het dubbeltoernooi. Met zijn dubbelpartner Benedek Herman verloor hij nipt de finale van een Oostenrijks/Duits koppel.

Europese ITF tennistoernooien
Jip’s schooljaar zit er bijna op, maar ondertussen doet hij volop mee aan Europese ITF tennistoernooien. Eind mei deed hij mee aan het ITF J5 enkel- en dubbeltoernooi in het Cypriotische Limassol. In het enkelspel was de tweede ronde al snel het eindstation en dus kon hij zich volledig focussen op het dubbelen. Na een paar goede rondes met gelegenheidspartner Benedek Herman uit Hongarije werd zelfs de finale gehaald. Daarin waren Leon Benedict uit Oostenrijk en Moritz Stoeger uit Duitsland met 1-6, 6-4 (10-6) net te sterk.

Jip kon de daaropvolgende weken helaas dit succesje geen goed vervolg geven. In Larnaca (Cyprus) strandde hij in de derde ronde van de kwalificatie voor het enkeltoernooi en verloor hij in de eerste ronde van het dubbeltoernooi.

Dit weekend trad Jip aan op het J5 toernooi in Almere. Hier verloor hij in de eerste ronde in twee sets van de Fransman Wayenburg. In het dubbelspel bereikte hij met de Nederlander Jay Zwinkels de kwartfinale. Jip en Jay verloren hierin nipt van het als tweede geplaatste duo Nouws/Van Sambeek.