Skip to content

Muziek en Veentocht bij De Pelen

Redactie
21 juni 2019 | 14:00

Advertentie

Het laatste weekend van juni kan je bij Buitencentrum De Pelen weer genieten van muziek op het Peelpodium. Voor de wandelliefhebbers is er de maandelijkse verrassende Veentocht in De Groote Peel. Met op zaterdag 29 juni optredens van Accordeonvereniging Spelo en op zondag 30 juni Zanggroep ZusenZo in het overdekte Amfitheater. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Muziek uit eigen streek op het Peelpodium
Accordeonvereniging Spelo bestaat uit een hechte groep trouwe spelers die in een gemoedelijke sfeer aan leuke, uitdagende muziek werken. Het orkest bestaat uit meerdere partijen. Ze spelen altijd met vier verschillende stemmen met daarbij nog een basaccordeonist. Bij optredens komt er nog een slagwerker bij. Hierdoor heeft het orkest een volle klank, valt er veel te ontdekken in de verschillende stemmen en is het een genot om naar te luisteren.

Er was eens een gezin met zeven zusjes die dol waren op muziek en besloten samen een zanggroep op te richten; zo begint het verhaal van ZusenZo. Het zussenstel bestaat uit Christine, Mieke, Mariette, Willemien, Bernadette en Lidwien Peeters, geboren en getogen in Nederweert. Muzikale support krijgen ze van familieleden Henk, Astrid, Riki, zussen Tiny en Henny en ook vriendinnen Monique en Anneke delen hun passie. De zanggroep staat onder leiding van dirigente Mariette Peeters en wordt op piano begeleid door Henk Bijlmakers. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit populaire songs van o.a. Adele, Christina Aguilera en enkele Afrikaanse nummers. Columnist Gerard Kessels leest columns voor.

Accordeonvereniging Spelo speelt op zaterdag 29 juni en Zanggroep ZusenZo zingt op zondag 30 juni. Er zijn telkens twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van de Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Verrassende Veentocht in De Groote Peel
Voor de wandelliefhebber is er op zondagmiddag de maandelijkse Verrassende Veentocht. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. In de zomer kan je genieten van de heerlijke geuren en kleuren die dit seizoen met zich meebrengt. En natuurlijk de vele vlinders en libellen die in de Peel rondvliegen.

De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur. Deelname kost € 11,- inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en (in het weekend) in de Peelboerderij terecht. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto Marijke Vaes – Schroën/Staatsbosbeheer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie