Skip to content

18-jarige fietsster overleden na aanrijding Nederweert

Redactie
23 juni 2019 | 9:29

Advertentie

In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige vrouw overleden na een ongeval op de kruising Brugstraat / Aan Vijftien bij Brug 15 in Nederweert.

Bestuurder aangehouden
De bestuurder die bij het ongeval betrokken was, was doorgereden maar is even later door de politie aangehouden.

Onderzoek
Het team van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. Rond 9:21 uur is het onderzoek afgerond en is de weg weer vrijgegeven.

Advertentie

12 Reacties

  1. Dit is zeer triest. Medeleven aan de nabestaanden. Daarom moet die klote weg uit het centrum laat dit de laatste keer zijn dat dit kan gebeuren. Het is dus echt tijd voor een RANDWEG !!!

    • Dit is zeer triest dit moet afgelopen zijn.

      De weg van Florence moet worden verbieden. Het is zeer smal en te gevaarlijk! Er rijdt van twee kanten auto’s zelfs de Vrachtwagen en dan op het kruispunt budskop veel drukte op het verkeer dit brengt gevaar op de weg mee dan spreken we over gevaarlijke kruispunt dat de verkeer van alle kanten af komt sommige rijden gewoon door ROOD bij moeite met wachten.

      Gewoon de weg van de kanaal paar Flitspalen plaatsen. En het levert geld op en tijd voor de Randweg. Daar is het potje geld.

      • allereerst condelance aan familie vrienden en bekenden van het slachtoffer

        al bijna 20 jaar worsteld de politiek om een besluit te nemen over de randweg.

        hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?

        zo moeten zich eens bezighouden met kerntaken op t raadhuisplein.

        dit had voorkomen kunnen worden

      • In en in triest. Niet te bevatten toen ik de vele beelden op internet voorbij zag komen. Heel veel sterkste aan de nabestaande en allen die het ongeluk hebben zien gebeuren. De snelheid op de N266 aanpakken Er staan geen borden van “50 km is de Max”. Flitspalen en bekeuringen uitschrijven is de enige oplossing! HANDHAVEN IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD! Randweg lost niets op! Ook daar zitten zelfs verschillende rotondes in en de snelheid is ook 50 km. Bovendien verleg je daar het probleem alleen maar mee. En nee, ik woon niet in het buiten gebied. Waarom wordt het probleem van de N266 bij de Gemeente Nederweert neergelegd? En dat alles om een kanaalzone te realiseren. Meer groen,leefbaarheid. rondje wandelen,het kanaal beleven, toerisme, etc. Wat ook voor overlast gaat zorgen. Echter inwoners en aanwonende worden niet gehoord. Het is steeds een select groepje bestaande uit enkele inwoners,ambtenaren en het Bureau Rho die beslissingen nemen over ons Nederweert. Zie park “de Heerlijkheid”. Betaald uit de beurs van de inwoners van Nederweert en heeft totaal geen toegevoegde waarde! Heb nog geen enkele positieve reactie gehoord. Verloederingsbanken aan het kanaal… ook het éénrichtingsverkeer, voortkomende uit de vorige Coalitie heeft boodschappendorp Nederweert er niet beter opgemaakt. wie verzint dit! Wens de Raad veel succes en wijsheid toe op dinsdag 9 juli 2019.

  2. Heel, heel erg dit. Medeleven met de ouders en familieleden.
    Nu wil ik de reactie van Jan, Nederweert anders en D66 wel eens horen. Vinden zij nu nog steeds dat de oversteek bij Brug15 veilig genoeg is!? Deze partijen zijn heel begaan met de kosten en sturen aan op het Randweg-alternatief dat geen oplossing biedt voor de veiligheid op kruising Brug15.
    Ik vindt dat we dit niet langer moeten accepteren, een drukke verkeersader door het hart van het dorp is niet meer van deze tijd en er ligt nu een kans om dat te veranderen. 9 Juli Raadsvergadering gemeentehuis Nederweert, waarin de gemeenteraad een advies gaan formuleren naar de Provinciale Staten toe. En zoals Jan, Nederweert anders en D66 (en met steun van de burgemeesters) er nu inzitten, gaat met voor het Randweg-alternatief stemmen….

  3. Tweede fietser die hier dodelijk verongelukt sinds ik er woon (2013). Daarnaast een ernsig gewonde bromfietser. En dagelijks bijna ongevallen. Ik pleit voor een toekomstvaste oplossing voor Nederweert (Randweg) en niet voor oplossingen die al snel desinvesteringen blijken.

  4. Mensen,

    Gaan we deze ernstige gebeurtenis aangrijpen voor de randweg…
    Ik ben geen voor of tegenstander van de randweg maar vind het triest om deze berichten onder dit bericht te lezen.
    Heb respect voor de nabestaande van het slachtoffer.

    • Juist, inderdaad. Wat een walgelijke reacties hier, over de rug van een meid in de bloei van haar leven. Wacht op z’n minst een week om andermans leed in te zetten voor je prestigeproject. Bah.

      Mijn intense medeleven aan alle betrokkenen.

    • Helemaal mee eens Nederweertenaar, dit bericht moet niet worden gebruikt om politieke discussies te voeren.

    • Allereerst gecondoleerd en veel sterkte gewenst aan de nabestaanden.

      Los van het feit dat dit op meerdere kruispunten/wegen had kunnen gebeuren en er ook enorm gevaarlijke oversteekplaatsen in het randwegalternatief zitten, vind ik het werkelijk waar walgelijk om lezen dat deze tragische dood misbruikt wordt om voor een randweg te pleiten.

      Schaam u allen diep en heb op z’n minst het fatsoen om respect te betuigen naar de nabestaanden. Zeer respectloos.

    • Condoleances voor de familie en vriendinnen/vrienden van dit meisje. Wij wensen ze heel veel sterkte.

      Beste mensen, laten we dit inderdaad niet gebruiken voor een discussie over beleid hier in de gemeente. Dat is bij zo’n triest ongeval echt niet op z’n plaats.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie