Skip to content

VSN Voetbalweek 2019 Eindse boys weer een groot succes

Redactie
16 juli 2019 | 19:00

Advertentie

In de week van 8 juli vond alweer voor de 19e keer de VSN voetbalweek plaats bij Eindse boys. Gezien de kantine momenteel een grote verbouwing ondergaat, hadden ze voor die week een aangepaste accommodatie. De week werd geopend, namens de club, door Peter Wijen en wethouder Peter Koolen. Met gemiddeld 20 graden waren de weersomstandigheden perfect. De velden lagen er prima bij! Ruim 215 spelertjes stonden te trappelen van ongeduld om te starten en te worden begeleid door ruim 30 super gemotiveerde leiders. Een leuk detail is dat de voetbalweek ook internationale bekendheid heeft gekregen. Een spelertje uit het Canadese Ontario heeft namelijk deelgenomen. Met veel toeschouwers en de nodige muziek werden 9 groepen gepresenteerd op het hoofdveld.

Spel onderdelen zoals boarding voetbal, 4-4, 7-7, kooivoetbal en poeierbal stonden weer op het programma. Naast deze spelvormen werd er ook aandacht besteed aan de techniek en behendigheid van de voetballers, via trainingsonderdelen en een vaardigheidscircuit. 2 spelers van iedere groep die dit circuit als snelste aflegden streden vrijdag voor veel publiek met elkaar om een prijs. Voor de keepers was er dinsdag- en woensdagmorgen een speciale keeperstraining georganiseerd. Van maandag t/m donderdag werd er binnen de groepen flink gestreden voor de punten.

Gedurende de week werden er ook penalty’s genomen. De winnaar van iedere groep mocht vrijdagmiddag deelnemen aan de penalty bokaal. Keeper Jack van Diepen, van SV Leveroy, was de uitverkorene die de spelertjes van het scoren moest afhouden. Ondanks goed keeperswerk werden menige ballen heel goed raak geschoten, wat resulteerde in een overtuigende winnaar van de Penalty bokaal.

Ondanks een korte en hevige regenbui werd op vrijdagmiddag, onder veel belangstelling, de voetbalweek afgesloten. Het was immers tijd voor de prijsuitreiking. Van elke groep werden 3 spelers, die de meeste punten hadden gescoord, naar voren gehaald en beloond met een 1e ,2e en 3e prijs. Uiteindelijk werd er ook nog een prijs uitgereikt aan de meest correcte speler van iedere groep. Eén leider van de groep motiveerde dit aan het publiek, waarom deze speler was verkozen.

Peter Koolen voerde tijdens de afsluiting een kort woordje namens de gemeente. Voorzitter Jac Beerens deed dit vol trots namens voetbalclub Eindse boys.

Tot slot is Eindse Boys alle leiders en vrijwilligers zeer dankbaar, die dit voetbalfeest mogelijk hebben gemaakt. De VSN voetbalweek vindt volgend jaar weer plaats bij Eindse Boys en wel van 13 t/m 17 juli. Een week met een speciaal tintje, daar het maar liefst de 20e editie zal zijn. Reden genoeg om er een feestelijke week van te maken, met natuurlijk de nieuwe kantine.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie