Skip to content

Nederweerter huisarts Céline Peters – de Hoog schrijft boek

Redactie
2 september 2019 | 13:00

Advertentie

Van hoofd naar hart is een persoonlijk verslag van eenwording. Als jonge huisarts herkende Céline Peters – de Hoog zichzelf de drempels en drama’s die een verstoord leven markeren. Het vertrouwen in het wonder van het bestaan en de verstilling was er altijd, ondanks de donkere perioden die in haar leven voorbijschoven.

In haar boek neemt zij de lezer mee in het transformatieproces dat zij ook zelf doorliep, met als doel een handreiking hiermee te bieden aan het proces van bewustwording dat velen ondergaan. Stap voor stap doorloopt het boek de thema’s met je voor velen zeer herkenbaar zullen zijn als angst, eenzaamheid, zinloosheid en vervreemding. Uiteindelijk zal het lezen van dit boek je naar een ander bewustzijnsniveau brengen, zodat je anders naar pijn kunt kijken en uiteindelijk kunt leven vanuit liefde.

Céline Peters – de Hoog
De in Weert geboren Céline Peters is oud-leerling van de Philips van Horne scholengemeenschap en is sinds een aantal jaar werkzaam als huisarts in Nederweert.

Uit het voorwoord
Niets is wat het lijkt, want achter deze uiterlijke vertoning ging van alles schuil. Ik heb van kinds af aan intense ervaringen gehad. Ik kan me herinneren waar we vandaan komen en ik kan communiceren met God. Ik had hierdoor gevoelens van extreme heimwee en zat regelmatig in een diepe depressie. Anderzijds voelde ik de euforie van die volledige verbinding. Ik zag alle ellende in de wereld en alle schoonheid tegelijk. Hoe kon ik deze twee uitersten in dit leven met elkaar rijmen? Dat wilde ik begrijpen. En dat is ook mijn zielenvraag in dit leven.

De antwoorden hebben mij gevonden. En ik heb ze opgeschreven. Dit boek ontstond in eerste instantie als handleiding voor mezelf. Het was het boek waar ik naar op zoek was. Maar het schrijven heeft deuren geopend waarvan ik niet voor mogelijk hield dat ze bestonden. Mijn hele wereld is nu veranderd. Ik weet nog niet hoe het verder gaat vanaf hier, want mijn transformatie gaat door. Ik werk nu nog als huisarts, maar droom van een holistische gezondheidszorg, die behalve het zogeheten evidence-based medicine ook deze diepere waarheden toepast. Ik hoop dat je uiteindelijk jouw lijden kunt loslaten, en het leven zich verschuift van hoofd naar hart!

Boekpresentatie
Het boek wordt feestelijk gepresenteerd op zaterdag 5 oktober om 14.00 uur in de Bibliotheek van Weert, in de Jan Peeterszaal op de tweede verdieping (lift is aanwezig). Het adres is Wilhelminasingel 250, 6001 GV te Weert. Aanmelden voor de presentatie graag via e-mail: events@samsarabooks.com.

Op de website www.celinepeters.nl vind je meer informatie over het boek en de auteur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie