Skip to content

UWassistent | Babyboomgeneratie zoekt passende ondersteuning in en rondom huis

Redactie
5 september 2019 | 13:00

Advertentie

Per 1 september 2019 is de organisatie UWassistent Limburg vanuit Weert voor de regio gestart met het bieden van ondersteuningsmogelijkheden voor senioren en gezinnen die een hulpbehoefte hebben bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuiswonen. De vraag blijkt groot te zijn. Er is een sterk groeiende behoefte aan maatwerk ondersteuning voor inwoners.

Grote vraag vanuit senioren
Tijdens de vele gesprekken de afgelopen tijd merken we dat de behoefte aan goede ondersteuning groot is” zegt Robert Zoontjens, coördinator van UWassistent in Limburg. “We staan nog maar aan het begin van een grote toenemende vraag van onder andere senioren naar ondersteuning”. Daarom is UWassistent voor iedereen nu ook in Weert en omstreken. UWassistent biedt al meer dan tien jaar uitstekende oplossingen in de rest van Nederland en werkt samen met vele partijen.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen is het devies van de overheid. “De meeste mensen willen dit natuurlijk ook zelf graag en zoeken naar manieren om dit zo prettig mogelijk vorm te geven” Dit geld ook voor mensen die een persoonsgebonden budget hebben en zelf zorg en ondersteuning inkopen” geeft Zoontjens aan. Meer dan ooit weet de consument de weg te vinden op het internet naar mogelijkheden om zaken goed te regelen. Iedereen wil onafhankelijk een keuze kunnen maken uit de mogelijkheden die er zijn. De babyboomgeneratie, die zo langzamerhand het leeuwendeel van de bevolking gaat uitmaken, is zich bewust van de voordelen van een zoveel mogelijk onafhankelijk en zelfstandig leven. Vooruitkijken en zaken goed organiseren en een netwerk om je heen opbouwen is verstandig en geeft vooral rust. Steeds vaker hoort goed passende betaalbare ondersteuning daarbij.

Robert Zoontjens merkt op dat net als ieder ander, senioren zoveel mogelijk zelf dingen willen regelen en nemen contact op om te bespreken hoe dat geregeld kan worden. Niemand wil graag afhankelijk zijn van een ander en wil de zaken goed regelen voor de toekomst. Juist een vast gezicht, vaste tijden en genoeg tijd voor sociaal contact zijn zaken die erg belangrijk worden gevonden. Juist dit soort zaken vinden mensen erg belangrijk maar is soms ook lastig te organiseren voor reguliere organisaties die ondersteuning bieden met mensen in dienst. Daar staat het inroosteren van personeel centraal. Dat begrijpen we ook. We worden regelmatig gebeld door mensen die dit passend bij de behoefte aan hulp en ondersteuningsbehoefte naar persoonlijke wens willen organiseren. Daar spelen wij op in door het verbinden van de juiste mensen met elkaar.

We organiseren samen met de volwassen kinderen, die vaak op flinke afstand van Weert wonen, goede ondersteuning rondom de ouder(s). Vooral als er tijdelijk intensievere hulp nodig is, biedt onze ondersteuning een welkome hulp voor de kinderen bij de mantelzorg voor hun ouders. Gezelschap en actief blijven door samen naar buiten te gaan, boodschappen te doen en erop uit gaan zijn hierbij ook veel voorkomende wensen. Hierbij streven we naar het actief blijven van senioren omdat beweging en activering een van de beste remedies tegen ouder worden en ziekten is. De ondersteuning wordt hier dan ook op aangepast. Geen betutteling van uit handen nemen van zaken maar zoveel mogelijk samendoen met daarbij tijd voor een goed gesprek. Aandacht voor zelfredzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Robert geeft aan dat hij zelf de noodzaak van goede mantelzorg heeft ervaren toen zijn moeder van 86 jaar afgelopen periode in het ziekenhuis van Weert en Maastricht terecht kwam en na 75 dagen revalidatie in St. Martinus, weer thuiskwam. ”Ik prijs me gelukkig dat ik er voor haar kon en kan zijn”.Inmiddels woont ze weer geheel zelfstandig, een knappe prestatie. De afgelopen periode heb ik meerdere bijeenkomsten met senioren georganiseerd om van de mensen zelf te horen wat er speelt. Hierdoor kreeg ik meer inzicht en begreep ik waar de behoeftes lagen om hier zo goed mogelijk op in te kunnen spelen. Als vrijwilliger organiseer ik ook nog het nodige waarin verbinding centraal staat. Ik ben er trots op dat ik nu in de regio een brede dienstverlening aan ondersteuning kan aanbieden.

UWassistent heeft in de afgelopen tien jaar al veel ervaring opgebouwd. We maken verbindingen tussen mensen die aan de ene kant iets voor een ander willen betekenen en mensen die aan de andere kant ondersteuning zoeken. UWassistent is een professionele organisatie die enorm is gegroeid maar streeft ook naar persoonlijk contact in de regio. Vandaar dat er nu ook in Weert voor het zuiden een coördinator is.

We vragen iedereen die geïnteresseerd is en iets voor een ander wil betekenen te reageren en zich bij interesse vrijblijvend in te schrijven op onze website www.uwassistent.nl. Op deze website kun je ook specifiek aangeven op welk gebied je iets voor een ander wilt betekenen maar verplicht je nog tot niets. UWassistent biedt ondersteuning in en rondom het huis zoals huishoudelijke ondersteuning, begeleiding, mantelzorgondersteuning, zorg, slaapdiensten, tuin- en klushulp, gezelschap etc. Iedereen die ervaring heeft met huishoudelijke ondersteuning en graag mensen helpt met het op orde brengen en houden van het huishouden of gezelschap en begeleiding wil bieden aan de medemens kan reageren. Naast huishoudelijke ondersteuning stemt je samen af hoe iemand het beste geholpen kan worden. Deze ondersteuning samen met je het goede contact met andere mensen en hun welzijn maakt je rol compleet. Hierbij vervul je dus ook een belangrijke maatschappelijke rol. We merken dat er interesse is om concreet andere mensen te ondersteunen en van betekenis te zijn voor anderen. Dit geeft voldoening. Wil je via de regeling dienstverlening aan huis een betaalde ondersteuner worden voor een uurtje of meerdere uren per week om ook je eigen dromen waar te maken? Schrijf je dan in; je doet nieuwe contacten op, behoud een stuk vrijheid en je kan daadwerkelijk iets betekenen voor een ander!

UWassistent inventariseert altijd eerst samen met jou op welke wijze je het prettig vindt om iets voor een ander te betekenen en zoekt dan naar de juiste match. “We komen graag in Weert en omgeving in contact met zowel mensen die anderen willen helpen als mensen die passende ondersteuning zoeken”. Wij kunnen dan mensen met elkaar verbinden. Eerst is er altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Robert Zoontjens om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De vraag is momenteel groter dan het aanbod dus iedereen is van harte uitgenodigd om eens te kijken op de website www.uwassistent.nl waar je meer informatie kunt vinden.

Inloopavond
Voor geïnteresseerden is er op koopavond donderdag 12 september vanaf 20.30 uur inloopavond in het C-Kwartier in het centrum van Weert. In het vervolg zal dat elke laatste donderdag van de maand georganiseerd worden. Een bord bij de ingang vanuit de Beekstraat wijst de weg. Mocht je meer willen weten dan kun je altijd contact opnemen met Robert Zoontjens onder 06 – 22 81 84 78 of via email limburg@uwassistent.nl of binnenlopen op de informatieavond.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie