Skip to content

Gilde opleidingen Weert gaat naar Bosnië om kinderen te helpen

Redactie
6 september 2019 | 8:15

Advertentie

Dit jaar gaan 12 studenten van Gilde Opleidingen in Weert, inclusief begeleiders, naar Sanski Most (Bosnië). Hier gaan ze een basisschool opknappen voor kinderen. Het betreft een combinatieproject waarbij ze enerzijds een basischool gaan opknappen en anderzijds een activiteitencentrum voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking gaan helpen met het organiseren van activiteiten. De school die ze gaan opknappen is gevestigd in Stari Majdan (in de buurt van Sanski Most). Deze basisschool is erg aan opknappen toe.

Waar is het geld voor bedoeld?
“Het geld dat wij via diverse manieren inzamelen wordt gebruikt voor het inkopen van diverse producten waarmee we uiteindelijk de basisschool kunnen gaan opknappen” aldus Danique Hendrikx. Denk hierbij aan: Verf, stucsel, kwasten en andere benodigdheden. Indien je geen geld kunt missen maar wel wilt doneren in de vorm van producten waarderen ze dit ook zeer. Je kunt dan contact opnemen met Danique Hendrikx via danique.hendrikx@student.gildeopleidingen.nl. Alle vormen van donaties worden zeer gewaardeerd en zijn van harte welkom.

Over Stichting Out of Area
Stichting Out of Area werkt nauw samen met groepen leerlingen van VO, Praktijk onderwijs, MBO en HBO scholen, die letterlijk de handen uit hun mouwen steken en hun kennis ter beschikking stellen. Door het opknappen van scholen, kinderdagverblijven, jeugdhonken, ziekenhuizen en instellingen, het aanbieden van allerlei activiteiten en het uitwisselen van ervaringen en kennis helpen ze de mensen in Bosnië & Herzegovina, Kosovo, Macedonië en Georgië vooruit. De leerlingen/studenten gaan in een voortraject van zo’n 3 maanden aan de slag om het project zelf voor te bereiden. Daarna reizen ze 5 tot 8 dagen naar de projectlocatie om hun plannen ook zelf uit te voeren. Voor elke groep hebben ze een project dat perfect aansluit bij het de onderwijsrichting.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie