Skip to content

Dementie in beeld met expositie en theatervoorstelling

Redactie
12 september 2019 | 10:00

Advertentie

Op donderdag 19 september opent Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) om 19.30 uur de deuren voor de expositie Deuren van Dementie. Bij de opening en gedurende de tentoonstellingsperiode is er een interactief programma, waaronder twee bijzondere themavoorstellingen en een theatervoorstelling. Het project is mede mogelijk gemaakt door Steunpunt Mantelzorg Nederweert.

Bewust
In Nederland hebben ruim 280.000 mensen dementie. Dat aantal neemt alleen maar toe. Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn omgeving hiermee te maken. Het is belangrijk dat we ons hiervan bewust zijn, de signalen leren kennen en weten hoe hiermee om te gaan.

Deuren van Dementie
De expositie Deuren van Dementie, die op initiatief van de PUGN wordt georganiseerd, draagt met een veelzijdig programma hieraan bij”, aldus mantelzorgconsulente Sandra Hermans van het Steunpunt Mantelzorg Nederweert.

Mijn demente moeder en ik
Onder andere wethouder Henk Cuijpers zal de tentoonstelling op donderdag 19 september om 20.00 uur openen. Vervolgens staat een korte voorstelling op het programma. Wilhelmien Knapen, werkzaam bij Land van Horne, draagt de door haar samengestelde monoloog ‘Mijn demente moeder en ik’ voor.

Schilderen
De expositie bestaat uit werk van Wilhelmien Verheijen, Gerrie Roemen, Frank Vanhooren, Ellecke Francken, Harrie Paquay, Mien Huijskens, Olga Salmans, Bea Visser en Inez Davits. Ook zijn er werken te zien van het schilderproject met dementerenden. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Land van Horne en de Weerter kunstenaar Jan van Riet, die overigens ook met eigen werk exposeert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie