Skip to content

Muziek op het Peelpodium van De Groote Peel

15 september 2019 | 15:00

Op zondag 22 september kun je een wandeling in De Groote Peel weer combineren met sfeervolle muziek op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Om 13.30 en 15.00 uur speelt ‘The Nag’s Head’, een groep met een passie voor Ierse muziek. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

The Nag’s Head, passie voor Ierse muziek
The Nag’s Head is een amateurgezelschap van enthousiaste muzikanten met wortels in Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam ‘The Nag’s Head’ is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen te zingen. The muzikanten van The Nags Head maken al sinds 1997 samen muziek, waarbij het motto ‘gezelligheid en plezier in het musiceren’ voorop staat. Hun muziek is geïnspireerd op diverse Ierse muzikanten zoals the Dubliners, the Chieftains, Steeleye Span en Van Morrison, maar ook de modernere muziek van Flogging Molly. Tijdens het optreden wisselen Irish pubsongs, ballads, traditionals, instrumentale nummers elkaar af. Er wordt gezongen over liefde en armoede, maar in de drinkliederen komt ook de Ierse vrolijkheid ruim aan bod. Dat wordt weer genieten op het Peelpodium!

De voorstellingen op het Peelpodium zijn om 13.30 en 15.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Jouw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie:www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

En dan naar buiten!
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een voorstelling kan je genieten van een wandeling in dit mooie natuurgebied. Voor gezinnen met kinderen zijn er Doe- en Ontdektochten te huur zoals het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Er zijn ook drie uitgezette wandelroutes waarvan er ook één (2 km) geschikt is voor rolstoelen. Perfect te combineren met een hapje en drankje in de Peelkiosk of in de Peelboerderij.

Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel te Ospeldijk en is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend tot 18.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen Je kunt ook telefonisch of per mail contact met het Buitencentrum opnemen via: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto: ‘The Nag’s Head’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie