Skip to content

Ben je er op tijd bij?
 Scherp het schooljaar in bij Jan Brinkmans Opticien Nederweert

17 september 2019 | 16:00

De zomer is weer voorbij en jouw zoon of dochter gaan weer naar school. Nu jouw kind weer de hele dag naar het (digitale) schoolbord kijkt of les krijgt via een tablet, wordt er weer om extra inspanning gevraagd van zijn of haar ogen. Hierdoor kunnen eventuele oogproblemen aan het licht komen. Eén derde van de kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud blijkt last te hebben van het gezichtsvermogen. Ben je er op tijd bij?

Noodzakelijke dat kind goed ziet
Kinderen kijken tegenwoordig een stuk intensiever dan dat het 40 jaar geleden het geval was. Door de komst van computers, 3D films, tv en digitaal lesmateriaal is het noodzakelijk dat je kind goed ziet. Oogklachten bij kinderen worden vaak niet herkend of aangekaart. Zo kan jouw zoon of dochter last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid of branderige en/of rode ogen. Aanhoudende klachten als deze kunnen een teken zijn van de behoefte aan een hulpmiddel voor de ogen. Daarnaast kan het zijn dat jouw kind zich minder goed kan concentreren tijdens zijn of haar lessen, als gevolg van deze oogproblemen.

Jan Brinkmans Opticien Nederweert
Je zult dus bij deze klachten wellicht niet meteen denken aan een bezoek aan de opticien. Toch is het aan te raden om de groeiende ogen van je kind regelmatig te laten onderzoeken bij de specialist. Eventuele afwijkingen aan de ogen zijn vaak goed op te sporen en te verhelpen. Met behulp van een oogmeting kunnen ze bij Jan Brinkmans Opticien in Nederweert dan ook al snel zien of jouw zoon of dochter nog wel helemaal scherp ziet.

Afspraak maken
Om voor een oogonderzoek de tijd voor je te kunnen nemen, werken ze graag op afspraak. Al vanaf een leeftijd van 8 jaar kunnen ze bij Jan Brinkmans Opticien in Nederweert een oogmeting bij uw kind uitvoeren. Voor jongere kinderen verwijzen ze je door naar de oogarts. Speciaal voor de coolste kids hebben ze op 5 en 6 oktober een kinderbrillenweekend. Tevens is de straat op 6 oktober ingericht als ‘kinderstraat’. Benieuwd? Kom eens langs! Zo gaat uw kind altijd scherp en hip het schooljaar in!

Hans Brinkmans

Jan Brinkmans Opticien | 
Lindanusstraat 3
6031 | EA Nederweert
 | 0495-631383 | 
www.brinksmansoptiek.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie