September is voor de Europese wijnboeren oogstmaand. Zo ook Bi-j Siem in hartje Nederweert. De druivenstruiken Bi-j Siem zijn ook dit jaar weer goed gevuld met mooie druiventrossen. De opbrengst is veel te weinig voor een eigen huiswijn, maar wel voldoende voor een uniek Nederweerts streekproduct….druivenijs uit eigen tuin. Wie anders dan IJssalon Florence, beste ijssalon van Nederland, tekent voor het eindproduct. Een mooi voorbeeld van hoe Nederweerter ondernemers elkaar kunnen versterken.
Knippen van de druiventrossen
Nadat Marcel het suikerniveau van de druiven had gemeten, ging het sein op groen voor het knippen van de druiventrossen. Chefkok Ruud Peeters heeft vervolgens de druiven verwerkt tot mooi druivensap. Met het druivensap gaan meester ijsbereider Marcel en zijn zoon, aanstormend talent, Steff Janssen aan de slag om er druivenijs van hoge kwaliteit van te maken.
‘Het druivenijs wordt vanaf nu geserveerd in ons speciaal dessert Florence”, aldus een enthousiaste Herman Poel van restaurant Bi-j Siem.
Kom ‘saame’ proeven en genieten van dit mooie en unieke streekproduct Bi-j Siem, het oudste horecapand van Nederland!
Tot Siems!
Er zijn nog geen reacties geplaatst