Skip to content

Politie plaatst busje met xtc-geur in Ospel en Nederweert: passanten merken niks (Foto’s/Video)

Redactie
9 oktober 2019 | 16:16

Advertentie

De politie heeft afgelopen maandag en dinsdag een busje met een xtc-geur in Ospel geparkeerd. De politie hoopte hiermee dat passanten en omwonenden zouden bellen over de irritante xtc-geur. Maar op woensdagmiddag 15:00 uur had nog niemand de politie getipt over de anijsachtige geur.

Anijsgeur niet herkend
De politie plaatste het busje voor een woning in de Onze Lieve Vrouwestraat in het kader van de ‘Week van de Veiligheid‘. In het busje, met afgeplakte ramen, stond een reuksimulator die de xtc-geur verspreidt. “Als je erlangs loopt kun je de anijsgeur goed ruiken“, zegt wijkagent Dennie Joosten. “Blijkbaar koppelen mensen die geur niet aan drugs.” De politie had gehoopt dat mensen een melding zouden maken van de geur of de afgeplakte ramen. Ze roepen mensen op altijd melding te maken als ze iets verdachts zien. Ook nadat het busje aan het Raadhuisplein tijdens de weekmarkt werd geplaatst, ontving de politie geen enkele melding.

Integrale controleacties, niets aangetroffen
Naast de actie met het ‘xtc-busje‘ heeft de politie vandaag op verschillende plaatsen in de gemeente Nederweert controleacties uitgevoerd. Ze hebben panden gecontroleerd aan de Kreijelmusweg en Nieuwstraat in Nederweert. Ook aan de Kampersweg in Ospel en de Swelstraat en het Doradopad in Leveroy zijn controles uitgevoerd. Bij deze controles heeft men niets verdachts aangetroffen. Douane en gemeente Nederweert waren ook hierbij betrokken.

Ondermijning
Steeds vaker zien we dat de onderwereld zich mengt met de bovenwereld. Dat noemen we ondermijning. Voorbeelden van ondermijning zijn drugslaboratoria, hennepkwekerijen, mensenhandel en illegale afvaldumpingen. De gemeente en politie zien deze activiteiten steeds meer in het buitengebied, ook in Nederweert. Samen met inwoners en partners maakt Nederweert een vuist tegen deze ondermijnende criminaliteit.

Week van de Veiligheid
Van 7 tot 14 oktober is de Week van de Veiligheid, een landelijke actieweek. In deze week zet de gemeente Nederweert extra in op bewustwording bij inwoners. ‘Ken de signalen van ondermijnende criminaliteit en meld ze!’ is daarbij het motto. Alleen met de hulp van oplettende inwoners kan ondermijning een halt toegeroepen worden.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik ben niet bekend met xtc, dus waarom zou ik de geur ervan herkennen?
    Iemand die ik nog nooit ontmoet heb kan ik ook niet herkennen in een menigte…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie