Skip to content

Groep 3 van IKC de Kerneel bezoekt gemeentehuis Nederweert (Foto’s)

21 oktober 2019 | 15:50

Groep 3 van IKC de Kerneel uit Nederweert bezocht maandagmiddag het gemeentehuis van Nederweert. Met 32 kinderen en een aantal begeleiders mochten ze het gemeentehuis verkennen en kennis maken met het reilen en zeilen binnen de muren van het deze bijzondere plek in de gemeente.

Welkom door burgemeester Op de Laak 
Na een ontvangst en welkomstwoord van burgemeester Birgit Op de Laak kregen de leerlingen een ‘tijdelijk gemeentehuis paspoort‘ met een echte vingerafdruk. Daarna startte de verkenningstocht door het gemeentehuis. Ze kregen een kijkje in de raadszaal van het gemeentehuis. Hier werd uitleg gegeven over paspoorten en identiteitskaarten. Daarna kregen ze een uitleg over de klok in het gemeentehuis en mochten de kinderen zelf de klok opdraaien. Een van de klokken heeft de tekst “Eendrachtig de tijd verstaan zal welvaart en welzijn doen samengaan“. Deze tekst komt van oud-gemeentesecretaris Biezenaar.

Als afsluiting was er natuurlijk wat te drinken in de kantine van het gemeentehuis van Nederweert, daar waar de ambtenaren hun pauze houden.

Initiatief
Het initiatief kwam van Teun Megens uit Nederweert. Hij vroeg burgemeester Op de Laak tijdens haar eerste weken als burgemeester of hij één keer kinderburgemeester mocht zijn. Aan dat verzoek gaf burgemeester Op de Laak gehoor. Ze nodigde Teun uit om samen met haar de kerk via de steigers met een bouwlift te beklimmen. Teun had ook gevraagd of hij een keer met de klas een rondleiding door het gemeentehuis kon krijgen en vandaag was deze bijzondere dag voor de leerlingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie