Skip to content

Columnist Gerard Kessels in gesprek met lezers tijdens culturele route door Thorn

Redactie
10 november 2019 | 14:00

Advertentie

Schrijvers, een pianist en een ‘te erotisch’ kunstwerk tijdens KunstBeeld Thorn

Een mooie wandeling door Thorn maken, bijzondere plekken van het dorp zien en ook nog eens acht bijzondere kunstenaars ontmoeten. Het kan op zondag 17 november tijdens KunstBeeld Thorn.

De organiserende Stichting Thorn Metronoom heeft een gevarieerde route samengesteld voor deze dag. Zo ontmoet columnist Gerard Kessels – die drie keer per week in De Limburger publiceert – zijn lezers en geïnteresseerden in een sfeervolle ruimte van Anne’s IJssalon aan de Hoogstraat. Dichter, schrijver en columnist Frits Criens heeft een mooie plek in de ruime hal van een woonhuis aan de Holstraat.

Er zijn niet alleen schrijvers te zien tijdens KunstBeeld Thorn. De organisatie heeft kunstenaar Mathieu Raemaekers uit Roggel uitgenodigd om een bijzonder werk te tonen. Een schilderij van hem werd eerder dit jaar verwijderd uit een expositie in het Seminarie Rolduc omdat het ‘te erotisch’ zou zijn. Bezoekers van KunstBeeld Thorn kunnen in een privépand aan de Hoogstraat met eigen ogen zien of dat oordeel terecht is. Ze kunnen ook met de maker in discussie over de vraag of er sprake was van censuur bij Rolduc.

Twee kunstenaars uit eigen dorp zijn ook van de partij. Jesse van Dun is een jonge kunstenaar die voor zijn Master Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij toont zijn werk in de authentieke oude timmerwerkplaats aan de Akkerwal. Dorpsgenote Bernadet Dekker is al twintig jaar actief als keramiste. Haar werk staat opgesteld bij het voormalige atelier van de in 2013 overleden kunstenaar Ad Maas aan de Trippaardstraat.
Op diezelfde locatie is ook Jac. Linssen te zien. Hij maakt ter plaatse gezichten in klei. Tegen betaling kunt u ook uw eigen gezicht laten vereeuwigen. Moe van het lopen of toe aan een mooi intermezzo? Dan kunt u terecht bij pianist Frans Versteeg in de oude raadszaal aan de Wijngaard in Thorn. Hij improviseert op bekend licht werk, maar speelt ook Latijns-Amerikaanse muziek.

Wie eens een frisse blik op het leven en op zichzelf wil werpen, kan terecht bij Brigitte van Loo. Deze mental coach was vijf jaar geleden ook actief tijdens KunstBeeld en haar sessies waren een enorm succes. Wie bij haar binnenstapt zal een ‘nieuwe reis van sensaties’ maken, zo belooft ze. Van Loo staat tijdens KunstBeeld in een verbouwde historische schuur aan de Hofstraat die zelden opengaat voor publiek.

KunstBeeld Thorn wordt gehouden op zondag 17 november van 13.00 tot 17.00 uur in de oude kern van Thorn. Bezoekers betalen 3,50 euro voor een passe-partout die op alle duidelijk herkenbare locaties te koop zal zijn.

Meer informatie is te vinden op www.thornmetronoom.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie