Skip to content

Huidspecialiste Marly | Heb jij een droge of vochtarme huid?

Redactie
12 november 2019 | 10:00

Advertentie

Deze nieuwsbrief bevat algemene tips en adviezen van Huidspecialiste Marly uit Ospel. “Elk mens is uniek en elke huid is uniek. Uiteraard kan zei je het beste adviseren als ze jouw unieke huid heeft beoordeeld. Graag nodig ik je uit voor een kosteloos huidadvies“, aldus Marly.

Een doffe, gevoelige huid? Een trekkerig en jeukend gevoel? Dan heb je waarschijnlijk een droge of vochtarme huid. “Hoewel een droge huid en een vochtarme huid hetzelfde lijken, zijn deze twee verschillend en hebben een andere verzorging nodig. Ik heb de verschillen, de overeenkomsten en de oplossingen voor je op een rijtje gezet. Met de juiste verzorging van een droge of vochtarme huid zijn jouw klachten te behandelen!

De beschermfunctie van de huid
Één van de belangrijkste functies van de huid is bescherming. De bovenste laag van de huid, de hoornlaag, zorgt ervoor dat schadelijke stoffen buiten blijven en het vocht binnen blijft. De hoornlaag vormt als het ware een huidbarrière. De hoornlaag bestaat uit hoorncellen en huidvetten. Deze laag lijkt veel op een pannendak waarbij de hoorncellen de dakpannen zijn en de vetten de kitsubstantie die zorgt dat de pannen aan een gesloten blijven liggen. Wanneer het dak intact is kunnen er geen stoffen naar binnen en slechts een klein deel water kan eruit verdampen. Bij een droge huid zijn minder vetten aanwezig en is er sprake van een beschadigde huidbarrière (het dak is niet goed intact). De verdamping van water is groter waardoor de huid ook vochtarm wordt. Bovendien kunnen schadelijke en irriterende stoffen van buitenaf de huid binnendringen.

Verzorging van een droge huid
Een droge huid heeft constant voeding nodig zodat de huid zelf haar juiste vetten en talg kan aanmaken. Probeer schuimende reinigingsmiddelen en vaak douchen met te warm water te voorkomen want dan gaat de kitsubstantie van het pannendak kapot. De oplossing van buitenaf is je huid regelmatig in te smeren met voedende producten. Let op, smeer een huid niet dicht met te vette producten want dan kan de huid niet meer ademen en dat heeft een tegengesteld effect, dan word je huid juist droog en schilferig.

Bij Marly vind je geschikte producten om je droge huid in 3 stappen te verzorgen en voeden.

Stap 1. Reinigen. ’s Morgens volstaat meestal je gezicht verfrissen met lauw water. Ideaal is ’s avonds reinigen met water en een beetje Squalaanolie van Rosel Heim.

Stap 2. Beschermen en voeden. In de herfst en winter is overdag de Intervall crème een uitkomst. Deze romige crème herstelt het evenwicht in de vetbalans en vochthuishouding. Hierdoor voelt de huid veel comfortabeler aan, heeft minder schilfertjes en droge plekjes en ziet er mooi gaaf uit.

Stap 3. Herstellen en voeden. ’s Avonds na het reinigen breng je dun de Aktive regeneration aan. Regeneren betekent herstellen en de naam zegt het al, deze volle crème voedt en herstelt de huid actief, geeft onmiddellijk een gevoel van comfort, de huid wordt steviger, elastischer en soepeler.

De Bodycrème van Rosel Heim kan als een boost voor het lichaam gebruikt worden. De rijke formule met D-Panthenol werkt huidopbouwend en verlicht zelfs de droogste huid. Bovendien trekt deze crème snel in de huid.

Verzorging van een vochtarme huid
De vochtbalans bij de vochtarme huid kan met 3 gemakkelijke stappen worden hersteld.

Stap 1. Reinigen. Uitermate geschikt en heerlijk zacht voor de huid is de Reinigingsemulsie extra mild om ’s morgens en ’s avonds je gezicht mee te reinigen.

Stap 2. Vochtbalans herstellen. Je huid goed hydrateren doe je overdag door de combinatie van het serum Hydroluron met de phase 3 Beschermende dagcrème. Zo vul je vocht aan in de bovenste huidlagen en bescherm je de huid uitstekend tegen vochtverlies. Deze combinatie is tevens de ideale basis voor make-up.

Stap 3. Voeden en vochtbalans herstellen. ’s Avonds breng je na het reinigen net als ‘s morgens een druppel Hydroluron aan maar nu in combinatie met het voedende serum Ante zodat je een prachtige gladde huid krijgt.

TIPS

  • Douche niet te lang, niet te warm en niet te vaak.
  • Gebruik vooral spaarzaam milde reinigingsproducten die de huidbarrière niet verstoren.
  • Drink voldoende water, 1,5 á 2 liter per dag.
  • Laat de verwarming of airco in de auto niet rechtstreeks in je gezicht blazen.
  • Neem eventueel een luchtbevochtiger voor in huis.
  • Zorg voor voldoende gezonde vetten in je voeding.
  • Visolie capsules met omega 3-vetzuren verbeteren de huidkwaliteit ook.
  • Geef je huid een extra boost met een herstellende behandeling.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie