Skip to content

Nederweert houdt burgerpeiling over huisvesting arbeidsmigranten

Redactie
25 november 2019 | 9:00

Advertentie

Arbeidsmigranten zijn steeds meer nodig om het werk in Nederland gedaan te krijgen. Dat geldt ook voor de gemeente Nederweert. Voor het huisvesten van deze migranten gaan ze nieuwe beleidsregels maken. Ook de mening van inwoners van Nederweert telt en daarom willen ze vijf vragen stellen.

Goed beeld krijgen
Om een goed beeld te krijgen van alle belangen, gaat de gemeente alle betrokkenen bevragen. Dat zijn ondernemers, agrariërs, partijen die migranten huisvesten en natuurlijk de inwoners van Nederweert. Het mooiste zou zijn als ze ook van de arbeidsmigranten zelf input krijgen. Daarvoor gaan worden mensen uit deze groep benaderd.

Ontwikkeling
Nog niet zo lang geleden werden arbeidsmigranten vooral ingezet voor seizoensarbeid in de land- en tuinbouw. Nu zien we dat er het hele jaar door een tekort is aan arbeidskrachten. Dat is ook het geval in andere sectoren zoals industrie en transport en vervoer. Steeds vaker kunnen vacatures niet ingevuld worden. Dit komt door de groei van de economie en de vergrijzing van de bevolking. Een steeds grotere groep van de bevolking is of gaat met pensioen. Het werkende deel wordt steeds kleiner.

Werken en dus ook wonen
De gemeente Nederweert ziet in dat arbeidsmigranten belangrijk zijn om de bedrijfsactiviteiten van de ondernemers en agrariërs draaiende te houden. Als de migranten hier werken, vinden ze het ook belangrijk dat ze goed kunnen wonen.

Behouden van leefbaarheid
De gemeente denkt na over hoe en waar deze groep het beste kan wonen in Nederweert en willen hier beleidsregels voor gaan maken. In deze regels hebben ze aandacht voor voldoende woongelegenheden, maar ook voor de grootte en de locatie van deze woonvoorzieningen. Zodat de leefbaarheid in de gemeente behouden blijft.

Doe mee aan burgerpeiling
Van vandaag t/m zondag 8 december staan op www.nederweert.nl/huisvesting vijf vragen over de huisvesting van arbeidsmigranten. Wil je meedoen, maar heb je hulp nodig bij het online invullen? Bezoek dan het spreekuur van het steunpunt in jouw dorpskern. De medewerk(st)ers helpen je graag!

Advertentie

4 Reacties

  1. Hahahahaha. Vraag 1 is over de MENING of arbeidsmigranten nodig zijn. Of ze zijn nodig, of niet….

    Ik ben benieuwd wat Nederweert hier op gaat antwoorden. Kleindenkend en bekrompen genoeg om bang te zijn voor buitenlanders, of boer genorg om te begrijpen dat deze mensen gewoon *nodig* zijn, en je ze dus beter goed kan huisvesten.
    Dat dat niet in woonwijken hoeft (of wenselijk is voor sommigen) is waarschijnlijk begrijpelijk, maar douw ze aub niet met grote hoeveelheden in 1 complex. Dat wens ik de varkentjes al niet toe, laat staan mensen.

    • Om een lang verhaal kort te maken: voorkom getto vorming.

    • Sjongejonge zeg. Wat willen ze eigenlijk zelf!
      Gaan ze nu al
      Zo ver dat ze zich dadelijk achter de burgers verstoppen!
      ‘Dat hebben ze zelf aangegeven en gevraagd!?!?!? ‘Nee mevrouw sorry, dan had u de peiling maar in moeten vullen‘?!?!?!……
      Zoooooo slap!

  2. Mooie gedachte de burgerpeilingen over van alles en nog wat.
    Maar men kan niet ieder naar zijn zin maken, dit gaat nie werken nie.
    Jullie zijn gekozen door een meerderheid,
    Gaarne een beslissing door de dames en heren die gekozen zijn door de kiezers…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie