Skip to content

Vier je Kinderfeestje in de Peel, ook in de winter!

Redactie
30 november 2019 | 16:00

Advertentie

Avonturentochten en arrangementen bij Buitencentrum De Pelen

Is je kind in de winter jarig en wil je een feestje vieren in de natuur? Dat kan bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn verschillende Avonturentochten en arrangementen speciaal ontwikkeld voor en/of aangepast aan dit seizoen. Keuze genoeg!

Boswachters, heksen en kabouters
Staatsbosbeheer biedt vanaf Buitencentrum De Pelen speelse Avonturentochten als Kinderfeestje. Sommige tochten zijn aangepast en omgetoverd in een winterversie. Zo kunnen ook kinderen die in de winter jarig zijn lekker naar buiten. De tochten zijn speels, actief én educatief met opdrachtjes die de natuurbeleving versterken. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is er de Handige Hulpboswachtertocht en de Petronella Peelhekstocht. De Handige Hulpboswachters gaan speuren naar sporen van dieren en na afloop uilenballen pluizen. De heksen in opleiding bij Petronella Peelheks doen allerlei klusjes en zorgen voor de natuur. Voor kleuters is er het Kabouterpad. Deze tocht kan je met of zonder gids reserveren.

Beetje binnen en beetje buiten
Er zijn ook twee Winterarrangementen waarbij je een beetje binnen en een beetje buiten bent. Zo is er het ‘Nestkastjes arrangement’ waarbij je eerst een speelse wandeling maakt en daarna een nestkastje gaat timmeren. En natuurlijk mag dat nestkastje mee naar huis zodat je in het voorjaar familie koolmees op bezoek krijgt. Voor speurneuzen is er een arrangement ‘Speuren naar sporen’. Eerst op zoek naar diersporen in de Peel en daarna uilenballen pluizen in het Buitencentrum. Tijdens dit forensisch onderzoek kom je er achter wat het favoriete maal van een uil is. Leerzaam en leuk! Gezellig met een beker chocolademelk en een wafel erbij.

Afsluiten met frietjes of pannenkoek
Bij alle kinderfeestjes is het mogelijk om af te sluiten bij restaurant De Dorpsherberg in Ospel. Er is een speciaal arrangement waarbij de kinderen pannenkoeken of frietjes met een snack gaan eten. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouder nergens meer voor te zorgen. Lekker makkelijk.

Informatie en reserveren
Kinderfeestjes met gids kan je – liefst één week voor de geplande datum – reserveren bij het Buitencentrum. Voor meer informatie en prijzen kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met het Buitencentrum: 0495 – 641 497 / depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie