Skip to content

Solid Betontechniek naar kanalenviersprong Nederweert

Redactie
9 december 2019 | 14:30

Advertentie

Solid Betontechniek NederweertHet bedrijf Solid Betontechniek B.V. wil op de locatie Rijksweg Zuid 19 in Nederweert een nieuwe werkplaats realiseren. Het bedrijf is een dochter van Kalle en Bakker aan de kanalenviersprong in Nederweert.

Onderhoudswerkplaats

Het betreft een onderhoudswerkplaats voor betonmixers, betonpompen en kiepers. Het bedrijf is momenteel gevestigd in Roermond en wil verhuizen naar de voorliggende locatie in Nederweert, naast het moederbedrijf. De nieuwe werkplaats past niet in het geldende bestemmingsplan. Vanwege de strijdigheid is er een procedure voor een omgevingsvergunning buitenplans afwijken gestart. Aangezien er sprake is van een functiewijziging buiten de rode contour is hiervoor een ‘verklaring van geen bedenkingen’ van de raad voor nodig.

Solid Betontechniek

Door de ontwikkeling wordt een verouderd en leegstaand pand voor nieuw gebruik geschikt gemaakt. Hiervoor wordt een gedeelte van een bestaand bedrijfspand opgewaardeerd en uitgebreid. Tegenover deze uitbreiding staat sloop van gebouwen op de naastgelegen gronden. Met deze kwaliteitsverbetering wordt verloedering van de locatie voorkomen. Het geheel zal in het groen worden aangekleed .

www.solid-betontechniek.com

Advertentie

2 Reacties

  1. Jammer, een dergelijk mooie locatie moet m.i. niet verder worden aangetast, ze hebben al veel te veel aan “ landjepik” gedaan met hun silo’s bergen puin etc. Tegen het vele stof en vooral fijnstof ondernemen ze niets, ondanks herhaaldelijk aandringen.
    Ik hoop dat de gemeenteraad een wijs besluit neemt en een van de mooiste plekjes van onze mooie gemeente niet verder aantast. De kanalenviersprong waar vele zeldzame vogels foerageren moet in stand blijven. Een dergelijk bedrijf hoort daar niet te liggen maar Aan 14, het vele lawaai dat ze produceren, het stof, de lelijke bergen puin etc etc, het ziet er niet uit en nu is er de gelegenheid ze elders onder te brengen. Laat de waterscouting gebruik maken van deze mooie plek, leg een trailerhelling aan en promoot het toerisme.

    • Ja hier ben ik het volkomen mee eens, geen verdere industriële ontwikkeling maar her toerisme verder uitbouwen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie