Skip to content

Diamanten bruidspaar Hennissen – Scheenen

Redactie
6 januari 2020 | 17:09

Advertentie

Op 28 december 2019 was het 60 jaar geleden dat Toos en Chrit Hennissen in het huwelijk traden. Reden voor burgemeester Birgit Op de Laak en wethouder Peter Koolen om ze op maandag 6 januari, namens het gemeentebestuur van Nederweert, een bezoek te brengen.

Diamanten bruidspaar Hennissen – Scheenen

De eerste ontmoeting tussen Toos en Chrit was tijdens een dansmiddag van een ruitervereniging in Heel. De vonk sloeg over en na een tijd van verkering besloten ze te trouwen. Samen begonnen ze in Elsloo (L) een huis-aan-huis service met een kleine kruidenierswinkel. De winkel werd in korte tijd uitgebouwd tot een supermarkt en tegelijkertijd werd hun gezin uitgebreid met de geboorte van twee jongens.

Nederweert-Eind
In 1971 werd de supermarkt verkocht en verhuisde het gezin naar Nederweert-Eind. Het tot dan drukke bestaan werd ingeruild voor een wat rustigere levensstijl. In juli 1972 overleed Chritje (de oudste zoon) als gevolg van een noodlottig verkeersongeval. Ondanks de impact van dit verlies werd de draad opgepakt. In de daaropvolgende jaren wisten ze met veel toewijding een kleinschalige nertsenfarm op te zetten en te runnen.

Inmiddels genieten ze al jaren van wat meer vrije tijd en hebben ze veel meegeholpen bij de verbouwing van de oorspronkelijke bungalow die is omgetoverd tot een moderne mantelzorgwoning. Met zoon John en zijn vrouw Annelie genieten ze dagelijks van het samenwonen op deze rustieke plek, waar ze ook genieten van (het opgroeien van) de twee kleinkinderen Ana en Ruben.

Het echtpaar koestert de kleine dingen in het leven. Dit gebeurt vooral rondom het huis, waar de deur altijd open staat voor een bezoekje en een praatje. Fietsen en wandelen in de regio doen ze nog graag en een kaartje leggen binnen de diverse clubjes zorgt ervoor dat Toos en Chrit nog wat op de hoogte blijven van wat er in het dorp zoal gebeurt.

Zeker de laatste jaren worden drukkere activiteiten steeds minder opgezocht en zo wordt ook deze feestelijke gelegenheid vooral in de kleine familiekring gevierd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie