Skip to content

Een goede zonnebril tegen schadelijke UV-straling

Redactie
7 januari 2020 | 14:00

Advertentie

Oogbescherming tijdens de wintersport

Tijdens de wintersport zie ik veel mensen met een zonnebril van de drogist, of zelfs zonder zonnebril, rondlopen. Door de weerkaatsing van de sneeuw en de heldere lucht is het essentieel om met een goede zonnebril uw ogen tegen schadelijke UV-straling te beschermen. Want wist u dat de UV-straling in de besneeuwde bergen wel zo’n tien keer hoger is dan in Nederland? Graag brengen wij onze expertise hierover aan het licht.

Het is vanzelfsprekend om onze huid te beschermen met zonnebrandcrème. Zo worden huidziektes en huidveroudering tegengegaan. Voor de meeste is de bescherming van onze ogen tijdens de wintersport niet zo vanzelfsprekend. Schadelijke UV-straling is één van de redenen waarom onze ogen achteruit gaan naarmate we ouder worden. Blootstelling aan overmatig zonlicht verhoogt het risico op maculadegeneratie en cataract (staar). Een wintersportzonnebril met goede UV-bescherming kan de kans op deze oogaandoeningen beperken.

Naast dat een wintersportzonnebril uw ogen beschermt moet deze ook goed kunnen ventileren. Bij de betere brillen die goed ventileren heeft u natuurlijk wat minder last van beslagen lenzen, dit is echter niet volledig te voorkomen. Door de warme vochtige lucht van uw gezicht en de koude lens condenseert het vocht. Hierdoor beslaan de lenzen van uw zonnebril. Dit is niet fijn tijdens het skiën en is ook nog eens gevaarlijk. Om dit te voorkomen is het van belang om uw bril nooit op uw voorhoofd of muts te plaatsen, de bril en de ventilatie openingen goed schoon te houden en vooral bij het reinigen geen schoonmaakmiddelen te gebruiken!

Als laatste is het belangrijk dat uw zonnebril comfortabel zit. Op de piste wilt u natuurlijk niet alsmaar rekening houden met uw zonnebril! Wilt u graag een beschermde wintersport tegemoet gaan? Kom dan eens langs in onze winkel!

Hans Brinkmans Eigenaar

Jan Brinkmans Opticien | Lindanusstraat 3 6031 EA Nederweert | 0495-631383 | www.brinksmansoptiek.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie