Skip to content

PODCAST: ‘Burgemeester Jos Heijmans Weert in de fout met subsidies’

11 januari 2020 | 10:08

Burgemeester Jos Heijmans van Weert haalt veel geld binnen voor een jongerenorganisatie waar hij zelf voorzitter van is. Een deel van de schenkingen komt van een bedrijf waar de gemeente vervolgens zaken mee doet. Hoe onhandig is dat? Heeft hij daarmee de gemeentelijke gedragscode overtreden?. Dit is te horen in een podcast van de Limburger

Podcast Jos Heijmans

De journalisten Paul Bots en Leon Janssen onderzochten de verbanden voor een artikel in de zaterdagbijlage Horizon. Jos van den Camp spreekt daarover met auteur Paul Bots.

Duizenden euro’s
Heijmans is voorzitter van de landelijke stichting International Award for Young People, een organisatie die activiteiten organiseert voor jongeren. Volgens de krant kreeg deze stichting in vier jaar tijd 24.500 euro subsidie van de gemeente Weert. Heijmans zou een groot deel van het geld persoonlijk hebben toegekend aan de stichting zonder collegebesluit. Het geld zou komen uit een potje dat de gemeente krijgt van het Rijk en waarover de burgemeester zelf mag beslissen, zonder raads- of collegebesluit. De burgemeester zou daarnaast een Weerts bedrijf hebben binnengehaald als sponsor van de organisatie.

Schijn van belangenverstrengeling
Volgens deskundigen die de krant sprak zou burgemeester Heijmans met zijn handelen de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt. De burgemeester zelf ontkent dat en zegt tegen de krant dat er geen sprake is van belangenverstrengeling, persoonlijke verrijking of overtreding van de gedragscode.

Lees ook

Advertentie

10 Reacties

  1. Heel onhandig van onze 1e burger, maar dat deert hem niet. Gezien zijn functie mag je veronderstellen dat hij het bewust heeft gedaan en niet kan terugvallen op onwetendheid.

  2. Erg dat Weertdegekste geen stukje durft te schrijven over Heijmans omdat ze andersgekort worden op hun subsidie…
    Alleen positief nieuws dat mag

    • Dat was mij ook al opgevallen. Je zou zeggen zij zijn de eerste. Och ja dat is de msn en de kleintjes doen ook gewoon mee. Maar dit geval staat niet apart .

    • msm

    • Dat is het nadeel van veel regio-media, zelfs de Limburger. De lijntjes met bestuurders zijn zo innig dat negatief erover berichten te veel pijn doet. Recepties verslaan is veel plezieriger en levert de meeste schouderklopjes op.

    • Bijt nooit in de hand die je voedt.

  3. Dat is het nadeel van veel regio-media, zelfs de Limburger. De lijntjes met bestuurders zijn zo innig dat negatief erover berichten te veel pijn doet. Recepties verslaan is veel plezieriger en levert de meeste schouderklopjes op.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie