Skip to content

Indrukwekkende documentaire over dementie- en mantelzorgtraject

Redactie
13 januari 2020 | 13:59

Advertentie

Op 17 januari draait de film ‘Wei’ in Gotcha Cinema. Een indrukwekkende documentaire waarin Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Deze film is gratis te bezoeken voor mantelzorgers in Weert én Nederweert.

Ook vrijwilligers die in hun vrijwilligerswerk in aanraking komen met mensen met dementie zijn van harte welkom! Na afloop van de film is Ruud Lenssen aanwezig om een toelichting te geven en vragen uit het publiek te beantwoorden.

Aanmelden
De gratis voorstelling is op vrijdag 17 januari om 19:00 uur in Gotcha Cinema. Aanmelden kan via www.puntwelzijn.nl of bel naar 0495-697900.

Film ‘Wei’
In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Dit aantal zal de komende jaren fors toenemen. Punt Welzijn maakt zich samen met zorgorganisaties sterk voor een dementievriendelijke samenleving. De documentaire ‘Wei’ laat zien wat dit met de persoon doet die de diagnose krijgt en zijn omgeving.

‘Wei’ is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Terwijl vader Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie