Skip to content

‘Waar ben je trots op?’ | Vul burgerpeiling over identiteit van het buitengebied Nederweert in

Redactie
16 januari 2020 | 9:24

Advertentie

Buitengebied NederweertDe gemeente Nederweert werkt samen met vele betrokkenen en belanghebbenden aan het opstellen van een visie voor het buitengebied. Ze hebben al veel informatie opgehaald. Omdat de wereld niet stilstaat en het buitengebied ook verandert willen ze toekomstige ontwikkelingen in het buitengebied vergelijken met de huidige identiteit van ons buitengebied. De vraag is nu, wat is die identiteit?

Enquête buitengebied Nederweert

Begin januari heeft de gemeente Nederweert al een oproep geplaatst om de enquête in te vullen. “Neem deel aan onze burgerpeiling over dit onderwerp en maak kan op één van de vijf waardebonnen van de Ondernemers Verenging Nederweert (t.w.v. € 25,-).

Natuur en boeren. Boeren en natuur. Het waren twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. En het zijn twee thema’s die horen bij de identiteit van Nederweert. Dat bleek tijdens een terugkomavond over de omgevingsvisie voor het buitengebied op 14 november. De bijeenkomst was bedoeld om te horen wat belangstellenden vinden van het voorontwerp van de omgevingsvisie én om te horen of er nog zaken vergeten zijn.

Tijdens een onderdeel over de identiteit kregen de aanwezigen meerdere vragen die te maken hebben met het ‘DNA van Nederweert’. Vragen als ‘wat is typisch Nederweert‘ en ‘waar ben je trots op’. Uit de informatie die tijdens de avond is verzameld én uit eerdere bijeenkomsten zijn vijf vragen samengesteld. Deze vragen over het buitengebied stellen ze graag aan jou.

Help de gemeente mee
De gemeente stelt het zeer op prijs als je even de tijd neemt om de vragen te beantwoorden. Het duurt slechts enkele minuten. Je helpt hen daarmee bij het uitwerken van de omgevingsvisie voor het buitengebied van onze mooie gemeente. Wil je meedoen, maar heb je hulp nodig bij het online invullen? Bezoek dan de open inloop in jouw dorpskern. De medewerk(st)ers helpen je graag!

Beloning
Onder de deelnemers aan de enquête verloten ze vijf waardenbonnen van de Ondernemers Vereniging Nederweert (t.w.v. € 25,-). De bonnen zijn vrij te besteden bij diverse ondernemers van de Ondernemers Vereniging Nederweert. Daarvoor dien je aan het einde van de vragen wel een geldig e-mailadres in te vullen waarmee ze je na de enquête kunnen bereiken.

De resultaten van de vragen koppelen ze na het verwerken van de informatie terug via het Gemeente Contact, www.nederweert.nl/omgevingsvisie. en Nederweert24. Daar vind je ook een voorontwerp van de omgevingsvisie.

Advertentie

7 Reacties

  1. Heb hem ingevuld maar het zijn wel erg ruime begrippen…..

  2. Kan ik me ook altijd over verbazen. Joost mag weten wat zo’n bureau krijgt om zo’n onderzoek op te stellen en dan krijg je vijf van die voorgekauwde flutvragen…

    • Beste Marga,

      Mij naam is niet Joost maar Marcel. Ik werk bij de gemeente en heb de vragenlijst gemaakt. De website waarmee dat gedaan is, is gratis. Dus geen bureau en de kosten vallen mee. Wat betreft de vragen. Deze zijn een samenvatting van wat gezegd is tijdens eerdere bijeenkomsten. Dus, ja in die zin is het een beetje voorgekauwd. Wil je er meer over weten, stuur een mail naar info@nederweert.nl t.a.v. Marcel Tinnemans, ik leg het je graag uit. Groet Marcel

  3. Hier kunnen ze hun eigen draai aangeven.
    Niet ten voordelen van de burgers.

  4. Dit is echt een flut enquête! Het enige wat dit kan opleveren is tijdwinst. “We zijn er druk mee bezig”, ja ja! Opnieuw een typisch voorbeeld van een gemeente bestuur zonder visie. Hoeveel inspraakavonden, deskundige onderzoeken en enquêtes zijn er nog nodig om beslissingen te nemen? Jullie kunnen het niet iedereen naar de zin maken, hak nou gewoon eens knopen door en voer dat beleid uit!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie