Skip to content

75 jaar bevrijding | Project soldaat begraven te Nederweert

20 januari 2020 | 11:38

Op 14 februari vertrekken 25 studenten van de VEVA opleiding ROC op het Gilde te Roermond naar Engeland in het kader van 75 jaar bevrijding. In Hull zullen ze de zoon en familie ontmoeten van Richard Sydney Huitt die op 24 januari in de omgeving van Putbroek om het leven kwam.

Bike2honour
Na de ontmoeting gaan de leerlingen een oorlogsmonument volledig opknappen om een goede daad voor een goede daad te doen. Aansluitend volgen ze het spoor van Richard S. Huitt en gaan ze exact de route afleggen die hij tijdens WOII heeft afgelegd. De zoon van Richard (76) heeft aangegeven dat hij nog nooit het graf heeft bezocht en de leerlingen gaan proberen om hem en zijn vrouw naar Nederland te halen.

Normandië – Nederweert
Als prestatie gaan ze daarom 620 km fietsen van Normandië naar Nederweert/Roermond. Ze willen op deze manier geld op halen zodat Richard in de gelegenheid is het graf van zijn vader te bezoeken. Op 20 februari zal er dan in de ochtend een korte ceremonie plaatsvinden bij het graf van Richard op de Militaire Begraafplaats in Nederweert. Ter ere van Richard Sydney Huitt en andere gevallenen plaatsen leerlingen bij de school een monument dat bij binnenkomst op 20 februari onthuld zal worden. Hopelijk in het bijzijn van de zoon van Richard. Eventuele overige opbrengsten van het project zullen gedoneerd worden aan het Nederlandse Veteranen Instituut.

Wil je een bijdrage leveren? Doneer dan via deze link.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Bike2Honour.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie