Wie maakt het lekkerste kersenijs van Nederland? De voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd De Gouden IJsspatel vond afgelopen maandag plaats in de Evenementenhal Gorinchem. IJssalon Florence is genomineerd en door naar de finale!
Na de voorronde op maandag 27 januari, waarbij elke ijsbereider zijn kersensorbetijs moest inleveren, vond op 28 januari de jurering plaats. Van de bijna 50 zijn 24 ijsbereiders genomineerd voor een finaleplaats. Steff Janssen mede-eigenaar van IJssalon Florence mag zich op maandag 2 maart bewijzen door op het podium van de IJsVak-wedstrijden het kersenijsje nog eens te draaien. Deze wedstrijd om ‘De Gouden IJsspatel’ vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.
De Gouden IJsspatel
De Gouden IJsspatel is de naam van de jaarlijkse vakwedstrijd om het beste, ambachtelijk bereide ijsje van Nederland. De organisatie is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijk ijsbereiders. Jaarlijks doen tientallen ijssalons mee aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Elk jaar staat één smaak centraal. Dit jaar is dat kersenijs op waterbasis: kersensorbet. Het ambachtelijk bereide ijs wordt door een deskundige jury gekeurd op smaak, maar ook op kleur, structuur en schepbaarheid. Eigenschappen die stuk voor stuk bijdragen aan een goed, ambachtelijk bereid schepijsje.
IJssalon Florence
IJssalon Florence gaat voor de 33ste keer de strijd aan met vakgenoten. Ze hebben al 4x deze titel in de wacht gesleept, in 1987 met citroenijs, in 1991 met meloenijs , in 1994 met mango-ijs en in 2008 met abrikozenijs.
Steff Janssen
Naast De Gouden IJsspatel is er de wedstrijd De Gouden IJscreatie, waarbij het om de mooiste, lekkerste ijscreatie gaat. Het kersensorbetijs is onderdeel van dit ijsgerecht. Binnen 6 minuten moeten deelnemers vier identieke ijscoupes maken, op het podium, voor publiek. Steff Janssen neemt ook deel aan deze spannende vakwedstrijd, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Gorinchem.
Deze titel heeft IJssalon Florence al 5x gewonnen, Marjo met de creaties: expeditie robinson in 2002, macaron de florence in 2011, tagine in 2015, leaf in 2016 en Steff met de chateau mirtillo in 2018.
En de combinatie van beide ijswedstrijden heeft ze al 4x de titel Beste IJssalon van Nederland opgeleverd.
Er zijn nog geen reacties geplaatst