Skip to content

Activiteitenprogramma februari 2020 Buitencentrum De Pelen/Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
1 februari 2020 | 8:00

Advertentie

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel

Op zondag 9 februari houdt Staatsbosbeheer een Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een braakbal pluizen. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeurensporen.

Nationaal Park De Groote Peel

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op zondag 9 februari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring! Een onvergetelijke ervaring! Na afloop nagenieten met een drankje. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind. Online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Wandel naar het hart van Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 16 februari houdt Staatsbosbeheer een excursie naar het ‘Hart van de Groote Peel’. U wandelt over knuppelbruggen en Peelbanen naar de grote waterplas ’t Elfde. Tijdens deze excursie vertelt de gids over het ontstaan en ontwikkeling van het gebied en krijg je een antwoord op vragen over de Peel en zijn verleden. Vooral geschikt voor volwassenen. De route is 9 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. De tocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- , reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/wandelinghartgrootepeel.

Vroege Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: wintergasten
Op zondag 23 februari houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling ‘wintergasten’ in Nationaal Park De Groote Peel. De Peel is de favoriete overwinterplek voor veel vogels waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar deze wintergasten. De route is 6 kilometer en gaat via knuppelbruggen naar het ‘Mussenbaangebied’, aan de rand van het Nationaal Park. Behalve vogels is er ’s morgens vroeg altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 6,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/vogelspelen.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie