Skip to content

Medicura schenkt ruim 300 medische hulpmiddelen

Redactie
3 februari 2020 | 12:33

Advertentie

Medicura schenkt ruim 300 medische hulpmiddelenHulpmiddelenspecialist Medicura B.V. uit Nederweert heeft afgelopen week een grote donatie gedaan aan Gambianen met een tijdelijke of permanente handicap.

Medicura Nederweert

Het bedrijf uit het Limburgse Nederweert heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Om zich op dit vlak ook humanitair in te zetten, is Medicura een samenwerking aangegaan met Caring4Mobility, een stichting in Gambia die medische hulpmiddelen verzamelt en verstrekt.

Dick van Aggel
Medicura B.V. eigenaar en directeur, Ing. Dick van Aggel, zet zich naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de hulpmiddelen wereld, ook in als bedrijvenambassadeur voor Oxfam Novib. “Ik was nog maar net terug van onze ondernemerstrip naar Uganda, toen ik werd benaderd door Caring4mobility. Ze kwamen met de vraag of wij over hulpmiddelen beschikken die een tweede kans verdienen in Gambia. Hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen, aangezien ik de situatie in deze gebieden met eigen ogen heb ervaren.

Vanuit de eigen zorgoutlet in Roermond heeft Medicura de stichting kunnen helpen aan ruim 300 hulpmiddelen, waaronder rolstoelen, elleboogkrukken, rollators, douchestoelen en toiletstoelen.  Ik ben vooral geïnspireerd geraakt door hun toewijding aan dit initiatief” – vertelt Dick verder. “Het is mooi om te zien dat de vrijwilligers van Caring4mobiliy zo gedreven zijn in hun werk om ervoor zorgen dat de gedoneerde hulpmiddelen een goede bestemming krijgen in Gambia.”

De container met hulpmiddelen zal naar alle waarschijnlijkheid eind februari al aankomen op de plaats van bestemming – het hulpmiddelencentrum van Caring4mobility.

Advertentie

4 Reacties

  1. Ooit gevraagd om oude hulpmiddelen voor Limburgse ouderen.. Niemand thuis.

  2. Sjef groot gelijk.hadden hier ook een tweede leven kunnen hebben.Was ook co2 neutrale geweest.Maa ja dan is het moeilijker om te zeggen kijk mij eens goed zijn.

    • Jullie weten dat de meeste van die rolstoelen daar op de foto op maat gemaakt zijn??? En dat een ander hier zonder nieuwe aanpassingen niet eens fatsoenlijk in kan zitten? Dit zijn niet je huis tuin en keuken hulpmiddelen…. Al vraag ik me wel af hoe ze daar in Gambia rond gaan rijden met die bandjes, wij komen het bos niet in met de rolstoel van onze zoon om over het strand maar helemaal te zwijgen.

  3. Gambianen hebben een grotere “kijk mij eens deugen” factor dan bejaarden in Limburg. Helaas, maar waar…….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie