Skip to content

Aan de slag voor een toekomstbestendige Weerter binnenstad

13 februari 2020 | 12:56

Weerter binnenstadDe gemeente Weert gaat inzetten op een aantrekkelijke en toekomstbestendige binnenstad. Dat doen ze door de samenwerking aan te gaan met stichting Streetwise, gespecialiseerd in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het vestigen van nieuwe ondernemers in winkelgebieden. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Weert. De gemeente Weert en Streetwise roepen ondernemers daarom op om in gesprek te gaan over vestigen in de Weerter binnenstad.

Toekomstbestendige Weerter binnenstad

Inzet op vitaal, toekomstbestendig winkelgebied
Vanuit de Visie op het Stadshart (2017) zet de gemeente Weert in op de ontwikkeling van de binnenstad. In die visie is er onder andere aandacht voor horeca, evenementen, cultuur en de versterking van het kernwinkelgebied. De samenwerking met Streetwise is nu een belangrijke stap in het versterken en toekomstbestendig maken van de binnenstad. Ondanks enkele maatregelen is leegstand de laatste jaren namelijk een grote uitdaging.

Werkwijze binnenstad Weert
Stichting Streetwise zet zich in voor de toekomst van winkelgebieden. In Weert gaan ze onder andere inzetten op het verbeteren van het ondernemersklimaat. Dat doen ze onder andere in overleg met de gemeente, verhuurders en financiers. Verder gaat Streetwise samen met de gemeente en BIZ-Vastgoed aan de slag met opzetten van een stimuleringsregeling voor vestigen in de Weerter binnenstad.

Begeleiding en mogelijkheden
Stichting Streetwise begeleidt ondernemers ook bij de vestiging in het kernwinkelgebied. Ze begeleiden zowel startende als ervaren ondernemers op allerlei vlakken: van ondernemingsplan tot locatie en van financiering tot vergunningen. Denkt u erover na om uw bedrijf te vestigen in het centrum van Weert? Neem dan contact op met team Ondernemerszaken van de gemeente Weert of met Streetwise. Zij kunnen u adviseren en begeleiden. U kunt hen bereiken via ondernemen@weert.nl of via de website www.stichtingstreetwise.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Gaan ze een webshop verbod in leven roepen voor de inwoners van weert of hoe denken ze dat ze de panden gevuld kunnen krijgen? Zolang iedereen voor een dubbeltje naar het WWW grijpt zullen panden leeg blijven en nog meer leegstand brengen.
    Nou ben ik niet zo slim en ik weet dat al…….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie