’s Winters genieten de slakken van ’t Slakkenhuys in Ospel van een winterslaap en het team achter het bedrijf heeft dan tijd voor bezinning. In 2014 zijn ze in het diepe gesprongen en hebben ze, al zeggen ze het zelf, in 5 jaar tijd een uniek bedrijf weten op te zetten.
Sjoerd Kessels
Ik (Sjoerd) heb de doorkijk gemaakt naar de toekomst en op een rijtje gezet wat er allemaal moet gebeuren om door te groeien naar een duurzame, volwaardige onderneming. Doorgroeien betekent onvermijdelijk dat ik de kweek en de verwerkingscapaciteit verder moet uitbreiden en ook dat ik met personeel moet gaan werken. Het bijbehorende ondernemersrisico in combinatie met mijn unieke product hebben me doen besluiten hier niet voor te kiezen. Het is een lastige keuze geweest waar ik lang en goed over na heb gedacht, maar ik stap dus uit het bedrijf en ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mijn ouders, Wim & Tonny, zullen ’t Slakkenhuys in afgeslankte vorm voortzetten.
Wat betekent dit voor de activiteiten van ’t Slakkenhuys?
De komende maanden zullen we onze klanten nog gewoon kunnen blijven voorzien van verse slakken. Hierna stopt, in elk geval voorlopig, de productie van slakken voor de Horeca. De kweek van de Peelslak gaat echter door; in één tunnelkas in plaats van twee. Ook met de Slakkentours wordt doorgegaan, maar niet meer op alle dagen van de week. Zie onze website voor de mogelijkheden. (De reeds geboekte Slakkentouren krijgen de komende week bericht of deze al dan niet door kunnen gaan). De intentie is om de meest bijzondere activiteiten van ’t Slakkenhuys gewoon doorgang te laten vinden: o.a. de ‘gastronomische ontmoetingen’ en het Slakkenoogstfeest in september. Houdt je mailbox en onze website in de gaten of blijf ons volgen op Facebook.Ik ben ongelofelijk trots op de mooie, trouwe klantenkring die ik heb mogen opbouwen en de vele bezoekers die we bij ’t Slakkenhuys hebben mogen verrassen. Hartelijk dank aan iedereen die daar aan heeft bijgedragen!
Met vriendelijke groet,
Sjoerd Kessels
Er zijn nog geen reacties geplaatst