Skip to content

Informatieavond Gezond Nederweert

Redactie
4 maart 2020 | 19:00

Advertentie

Op maandag 9 maart 2020 vindt er in de Reigershorst in Nederweert-Eind een informatieavond plaats over Gezond Nederweert. De inloop is om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Jouw avondvoorzitter is Evert Heemstra, voormalig huisarts te Nederweert.

Gezondheid is een breed begrip, en de een is vatbaarder voor ziektes dan de ander. Dat kan liggen aan jouw genen, jouw levenswijze of soms is een goede gezondheid puur geluk hebben. Er zijn echter ook factoren die voor iedereen hetzelfde zijn. Onze lucht, onze bodem en ons water bepalen voor een niet onbelangrijk deel hoe gezond de burgers van Nederweert in feite zijn, en …… zouden kunnen zijn.

Gezond Nederweert

Twee gastsprekers zullen nader op dit thema ingaan.

Stikstofcrisis, natuur en veeteelt.
Ignas van Bebber, oncologisch chirurg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Hij richtte met enkele medisch specialisten het Artsenforum Gezondheid, Natuur en Milieu op om meer aandacht te vragen voor de effecten van de landbouw op onze gezondheid.

Over stikstof en fosfaatnormen rondom landbouw
Jaap Schröder, gedurende 35 jaar onderzoeker nutriënten-management Universiteit Wageningen. Hij heeft bij diverse onderdelen van Wageningen UR gewerkt aan de effecten van mest op gewas en milieu. Met zijn grondige kennis van mest kan hij inzicht geven in het nut van mestverwerkers, maar evengoed ook in kringlooplandbouw.

Deze informatieavond is bedoeld voor de inwoners van Nederweert e.a. belangstellenden. Het is géén avond waarop agrarische activiteiten in Nederweert ter discussie worden gesteld.

Nederweert Anders wenst jou een interessante avond toe!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie