Skip to content

CDA Nederweert | Als afgesproken!

Redactie
9 maart 2020 | 21:00

Advertentie

INGEZONDEN

Dinsdag 11 februari was de eerste Raadsvergadering van het kalenderjaar 2020. Zoals aangegeven heeft het CDA Nederweert het woord bij de daad gevoegd om naar oplossingen en kansen te zoeken voor ons Nederweert.  We hebben enkele thema’s besproken.

Stand van zaken Pinnenhof
Het college kon geen duidelijkheid geven over de stand van zaken. Wel hebben we de toezegging ontvangen dat er in de raadsvergadering van 17 maart duidelijkheid zal komen. Tevens hebben we de toezegging gekregen dat er mét het bestuur van de Pinnenhof naar een goede oplossing zal worden gezocht.

Stand van zaken rondom de stoppersregeling voor agrarische bedrijven
Hier zouden we tijdens de Themaraad Buitengebied in Balans over worden bijgepraat, aangezien Wethouder Voss niet aanwezig was bij de raadsvergadering. Tijdens de raadsvergadering werd aangegeven dat er nog geen duidelijkheid over de stand van zaken was.

De agenda was wederom behoorlijk leeg. Het meest belangrijke punt was het ‘Mobiliteitsplan’, waarin de ambities op het gebied van mobiliteit voor de gemeente Nederweert zouden worden besproken. Na maanden van vertraging konden we er eindelijk over spreken! Het bleek niet over ambities of over een visie te gaan. Maar over wat we volgend jaar aan fysieke maatregelen gaan treffen. Een uitvoeringsplan dus. Dit vinden we natuurlijk zeer belangrijk, al is deze uitvoering een jaarlijks terugkerend programma. Zelfs in deze concrete maatregelen misten we ambities. Hier is namelijk hetzelfde budget voor gereserveerd als alle voorgaande jaren. We doen dus niets extra’s! Graag hadden wij gezien hoe het college over de toekomst nadenkt. Andere vormen van mobiliteit, terugdringen van verkeersdrukte, knelpuntoplossingen en fietsveiligheid. Niets van dit alles. Daarnaast bleek de ‘Randweg variant’ niet benoemd. Het college heeft geen idee wat de effecten van dit majeure project zijn op het voorliggende mobiliteitsplan. Door het ontbreken van visie, het missen van ambities en de onduidelijkheid over de ‘Randweg variant’, konden wij dan ook (evenals de VVD), niet instemmen met dit plan.

En nu?
Ook de volgende raadsvergadering zullen we weer enkele thema’s aan de kaak stellen.

  • Duidelijkheid over de Pinnenhof. Wederom gaan we vragen naar de stand van zaken en vragen we om duidelijkheid. Al maanden is er namelijk radiostilte.
  • We gaan in gesprek over  het buitengebied. Heeft dit college de beloftes waargemaakt? Nee, er zijn namelijk meer fijnstofknelpunten, er zijn geen zichtbare stappen gemaakt en men heeft besloten te stoppen met het project ‘Buitengebied in Balans’, ondanks dat we in de regio worden geprezen met deze aanpak op het terugdringen van geur- en fijnstofoverlast.
  • Ook stellen we de huisvesting van arbeidsmigranten ter discussie. Een goede huisvesting, zonder overlast voor omwonenden is ons doel.

CDA Nederweert gaat weer aan het werk om voor Nederweert oplossingen en kansen te creëren. Wij maken ons hard voor een gemeente waar je mooi woont, goed werkt en fijn recreëert!

#Verbinden #meedoen #aanspreken #doorgeven

Advertentie

3 Reacties

  1. Ongelofelijk……..!! Dit is toch die partij die tientallen jaren in de coalitie heeft gezeten ? Verantwoordelijk voor de slechtste luchtkwaliteit van geheel Nederland. Het 5 keer veranderen van de verkeerssituatie en rijrichtingen in de kern van Nederweert, waardoor vele ondernemers ernstig zijn benadeeld, en de navigatiesystemen en inwoners van Nederweert, elk richtingsgevoel zijn kwijtgeraakt. De partij die verantwoordelijk is voor het plan Wijen, waardoor het gehele kernwinkelgebied zal worden ontregeld. De partij die in de kern van Nederweert bij de verkiezingen, geen enkele rol meer speelt. Gelukkig staan ze na decennia jaren van slapen, nu aan de zijlijn !

    • Ademnood,

      Daarom is het goed om te zien dat de huidige coalitie / college er alles aan doet om de volgens u “verkeerde” beslissingen meteen aan te pakken.
      Plan Wijen lag deze periode voor maar ze stemden vrolijk in omdat ze “bang” waren voor consequenties.
      In het mobiliteitsplan staat niets in over het oplossen van het volgens u, het probleem eenrichtingsverkeer.
      Er zijn meer fijnstof knelpunten bijgekomen.
      Misschien is het maar goed dat het CDA aan de zijlijn staat.

      • Meer fijnstof knelpunten, omdat er meer boeren of grotere stallen bij
        komen. Door vergunningen die in de eerdere regeer periode
        van het CDA zijn afgegeven.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie