Skip to content

Coronavirus SJG Weert: één bezoeker per patiënt per dag

Redactie
10 maart 2020 | 9:34

Advertentie

Vanaf dinsdag 10 maart is de bezoekersregeling in SJG Weert aangepast om besmetting van het coronavirus over-en-weer zoveel mogelijk te voorkomen. Uit voorzorg mogen patiënten tijdelijk slechts één bezoeker per dag ontvangen. Maandagavond is er in het Weerter ziekenhuis één patiënt positief getest op COVID-19 (Corona-virus). Deze persoon wordt momenteel volgens de richtlijnen in strikte isolatie verzorgd.

Coronavirus SJG Weert

Dit zijn de belangrijkste maatregelen rondom patiënten en bezoekers:

  • Medewerkers en specialisten zullen geen handen schudden zolang het virus actief is.
  • Er is een tijdelijke maatregel dat iedere patiënt maar één bezoeker per dag mag ontvangen.
  • Van patiënten en bezoekers wordt verwacht dat zij hun handen goed reinigen. Daarvoor hangen verspreid door het ziekenhuis dispensers waar je gebruik van kunt maken.
  • Wanneer je last hebt van hoesten en/of kortademigheid en de afgelopen 14 dagen in een regio ben geweest waar het Corona-virus is vastgesteld, neem dan telefonisch contact op met de huisarts. Dit geldt ook wanneer je in contact bent geweest met een persoon die besmet is met het virus.
  • Is bovengenoemde voor jou van toepassing, kom dan niet naar het ziekenhuis, maar neem dan telefonisch contact op met jouw huisarts én indien van toepassing met de afdeling waarmee je een afspraak hebt. Dit geldt ook wanneer je in de afgelopen 14 dagen contact hebt gehad met iemand bij wie het Corona-virus is vastgesteld. Dit geldt ook voor bezoekers.
  • Patiënten die een polikliniekafspraak hebben of ingepland staan voor een operatieve ingreep worden actief benaderd met vragen over hun gezondheidstoestand. Dat gebeurt via verschillende communicatiekanalen én kan ook mondeling gevraagd worden.

In afstemming met medisch specialist en/of verpleging zijn maatwerkafspraken van toepassing. Wil je op bezoek komen, overleg dan met jouw naaste(n) wie er op een bepaalde dag op bezoek mag komen.

Volg alle ontwikkelingen over het Coronavirus in de regio via ons Liveblog.

Advertentie

2 Reacties

  1. Voor de bezoekers!!!
    Zijn deze regels alleen van toepassing in het ziekenhuis SJG,
    En /of ook voor Verzorgingshuis Martinus, omdat deze met een gang
    met elkaar verbonden zijn ???????

    • Als jij naar Martinus gaat, en niet via de gang naar het SJG gaat, wordt jij niet beschouwd als bezoeker van het SJG. Bij verdere vragen bel je even met het Martinus verzorgingshuis, of het SJG.

      Mocht je wel via de gang van het Martinus naar het SJG gaan, dan dien je je volledig uit te kleden, en wordt je door mensen in plastic pakken eventjes schoon geschrobd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie