Skip to content

Treinen en bussen gaan volgens aangepaste dienstregelingen rijden

Redactie
18 maart 2020 | 17:31

Advertentie

Treinen en bussen gaan volgens aangepaste dienstregelingen rijden in verband met het coronavirus. Volgens de NS en ProRail kunnen dokters, verpleegkundigen en alle anderen met cruciale beroepsgroepen met de aangepaste treindienstregeling naar hun werk blijven gaan.

NS
Vanaf zaterdag 21 maart vertrekt op alle stations in heel Nederland twee keer per uur in beide richtingen een trein. “De huidige situatie vraagt veel van ons allemaal. We willen ook zuinig zijn op alle NS-collegas, want we vragen veel van hen“, zegt Roger van Boxtel, president-directeur van NS. “Zeker nu we weten dat dit virus langere tijd in ons land aanwezig is, moeten we alle zeilen bijzetten om te zorgen dat dokters, hulpverleners en mensen die echt moeten reizen de trein kunnen pakken. Op deze manier houden we Nederland veilig en verantwoord in beweging.

Arriva
Vanaf woensdag 18 maart rijden de bussen van Arriva in Limburg een aangepaste dienstregeling. Dit geldt ook voor de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva. De aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals deze tijdens reguliere vakantieperiodes geldig is. Dat betekent dat de schoollijnen (de lijnen met een 600-nummer zoals b.v. lijn 621) vervallen. Op deze manier bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling gedurende de hele dag én op alle dagen van de week. Plan je reis maximaal een uur voor vertrek via de reisplanner.

Buurtbussen
De bussen van Arriva rijden vanaf woensdag volgens de dienstregeling zoals in vakanties. Buurtbussen van Arriva rijden vanaf vrijdag helemaal niet meer. Arriva raadt aan om een uur voor vertrek de reisplanner te checken, want er kan op het laatste moment nog iets veranderen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie