Skip to content

Het corona-virus raakt ons allemaal | Ralf (40 jaar)

19 april 2020 | 12:00

Het maakt niet uit of je jong of oud bent,
Het maakt niet uit waar je in je dagelijkse leven mee bezig bent.
Iedereen van ons heeft met de gevolgen van het virus te maken.

Wij willen mensen uit Nederweert de mogelijkheid geven om hun verhaal te vertellen. Vandaag; de voorzitter van voetbalvereniging SV Leveroy

Ralf (40 jaar);

Er is dit jaar een abrupt einde gekomen aan het voetbalseizoen waarbij we eigenlijk van de winterstop in de zomerstop zijn gerold. Op een of twee wedstrijdjes na, hebben we in 2020 niet meer gevoetbald. Na de winterstop hebben we in februari en maart heel veel afgelastingen gehad vanwege diverse stormen en vervolgens hadden we te maken met de corona-crisis. We volgen daarin vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM. Momenteel geven deze aan dat het voetbalseizoen niet meer hervat wordt wat betekent dat we al erg vroeg in de zomerstop zitten. 

Samen met de secretaris en de penningmeester vorm ik het dagelijks bestuur en de afgelopen weken hebben we samen veel telefonisch contact gehad over de maatregelen en wat dit voor onze club betekent. Wij zijn financieel een gezonde club. Natuurlijk heeft deze crisis een invloed waarbij we nu nog geen zicht hebben op de financiële consequenties. In het begin van dit jaar hebben de leden hun contributie betaald. Deze leden zullen dit jaar echter negen maanden niet voetballen en als bestuur gaan we nog in beraad nemen wat we daarmee doen. De kantine-inkomsten vallen voor een periode van een half jaar weg. En natuurlijk hebben we te maken met sponsoring. Er zijn bijna 180 sponsoren verbonden aan onze vereniging. Deze sponsoren hebben allemaal voor dit seizoen betaald en als bestuur zullen we eveneens in beraad gaan nemen wat we daarmee gaan doen. Het is ook de vraag hoeveel sponsoren er het volgend jaar over zullen blijven. Door de crisis zullen er ondernemers zijn die financieel heel hard worden geraakt en daarbij denk ik vooral aan onze bordsponsoren: de kleine autogarages, de restaurants en de cafés. Sponsoring is vaak, volkomen terecht, het eerst dat binnen een bedrijf wordt wegbezuinigd. En naast dit alles hebben we onze vaste lasten zoals de energiekosten (ook al verbruiken we nu minder), de huur van de velden die we aan de gemeente moeten voldoen, de huur van de stichting van het gebouw en de kosten van de mensen die in loondienst zijn, zoals de trainer van het eerste elftal.
Gelukkig hebben we de mogelijkheid om financiële steun aan te vragen.

Vanuit de KNVB, de regering en de gemeente wordt enorm veel medewerking verleend. We ontvangen wekelijks een mail van de KNVB met vragen en bijbehorende antwoorden waar we normaal gesproken niet over na te hoeven denken. Daarnaast stuurt de gemeente vaak een informatieve mail.
Als bestuur willen we nu, midden in deze situatie terwijl het verenigingsleven stilligt, geen beslissingen nemen die we op dit moment nog niet moeten nemen. We willen eerst het totaal overzien en tijdens onze algemene ledenvergadering in oktober met definitieve antwoorden komen. Daarnaast stellen we onze leden, onze supporters, sponsors en alle mensen die onze club een warm hart toedragen via de mail en via social media zo veel mogelijk op de hoogte van de informatie die nu van belang is. 

Deze zomer zou een sportzomer worden zoals deze nog nooit is vertoond. Het wielrennen, de Europese kampioenschappen, de Olympische Spelen, de EK’s en WK’s van andere sporten zouden elkaar opvolgen van april tot september. De televisieprogramma’s zouden vol staan met sport en wanneer je van sport houdt, kijk je daar naar uit. Dat valt weg en dat is jammer. Maar het meeste mis ik het actieve voetbal. Ik blijf ook nu buiten de deur sporten door bijvoorbeeld te rennen en dan kom ik veel andere leden tegen die de hond uit laten, wandelen of rennen. En gelukkig mogen de kinderen onder de 12 jaar in deze periode buiten blijven spelen. Dat gebeurt hier in Leveroy veel. We hebben veel trapveldjes en speeltuintjes en die worden druk bezocht.
Maar ik mis ook de bijeenkomsten met het team, met het bestuur, met de kantinebeheerder, gezellig een pilsje drinken…..dat mis ik enorm. Het verenigingsleven is meer dan de sport. Dat sociale aspect is erg belangrijk en daarin zien we vooral bij de jeugdige leden een verschuiving. In mijn jongere jaren was ik een fanatiek voetballer. Alles moest wijken voor de trainingen en de wedstrijden. Daar kwam niets tussen. Nu merken we bij de jeugdige leden dat het meer draait om het sociale aspect.  Als bestuur moeten we meebewegen met datgene wat deze corona-crisis met zich meebrengt. En daarnaast, ook nadat het corona-virus op een gegeven moment hopelijk is gedoofd, zal de manier waarop de jeugdigen binnen onze vereniging staan eveneens van ons als bestuur een meebewegen vragen.

Ria
‘Het corona-virus raakt ons allemaal’ is een serie van Ria voor Nederweert24. Persoonlijke verhalen over de onwerkelijke situatie waar we met z’n allen zitten. Verhalen van en door mensen uit Nederweert. Van jong tot oud en uit alle beroepsgroepen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie