Skip to content

Kans op bosbranden door droogte neemt toe

Redactie
24 april 2020 | 14:05

Advertentie

Het is droog in de natuur. Daardoor stijgt de kans op natuurbranden. De gemeenten Nederweert en Weert vragen inwoners en bezoekers dringend om extra voorzichtig te zijn tijdens wandelingen in natuurgebieden. Een vonkje, een stukje glas of een achteloos weggegooide peuk is voldoende om een natuurbrand te veroorzaken. 

Een natuurbrand kan zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. De afgelopen week zagen we in Limburg en Noord-Brabant de vreselijke gevolgen van natuurbranden. Hulpdiensten waren dagen bezig om de branden te bestrijden en mensen zijn geëvacueerd. Het herstel van de schade zal jaren duren. 

Toezicht
In Nederweert en Weert liggen veel waardevolle gebieden zoals De Groote Peel, het Weerterbos, de Laurabossen, de Tungelerwallen en de IJzeren Man. De bossen o.a. eigendom van de gemeenten, Natuurmonumenten en stichting het Limburgs Landschap. Toezichthouders van natuurorganisaties en boa’s controleren regelmatig in de gebieden. Recreanten die roken of bijvoorbeeld vuur stoken kunnen een boete krijgen.

Recreatieve mogelijkheden
Het buitengebied kent veel mogelijkheden om te recreëren. Bezoek je natuurgebieden of bossen, ben dan extra voorzichtig.  Vanwege de aanhoudende droogte zijn de natuurgebieden extreem kwetsbaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Activiteitenprogramma oktober De Pelen
Voor jong en oud van alles te beleven!
30 september 2024 | 20:00
Huis-van-Nicolaas-in-Weert-2019-is-weer-geopend-36
Komende vijf jaar in Franciscus Huis Weert
30 september 2024 | 17:18

Advertentie