Skip to content

Helmonds drugsnetwerk opgerold

Redactie
15 mei 2020 | 15:03

Advertentie

Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie vanochtend een netwerk van drugsdealers in het Helmondse Centrum opgerold.

Helmonds drugsnetwerk opgerold

Het gaat om drie mannen van 24, 25 en 35 jaar oud uit Helmond. Ze zijn vrijdagmorgen 15 mei in hun eigen woning aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden de komende tijd niet uitgesloten. Begin dit jaar werden al een aantal dealers in de binnenstad van Helmond aangehouden.

Drugs en overlast binnenstad
In oktober 2018 werden door de politie zeven arrestaties verricht in een groot onderzoek naar drugshandel. Dat onderzoek werd opgestart naar aanleiding van overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en binnengekomen informatie over mogelijke handel in hard- en softdrugs in het centrum van Helmond.

Uiteraard bleef de politie, samen met partners, de situatie in de Helmondse binnenstad nauwlettend volgen. De wijkagenten zijn, vanwege hun oog- en oorfunctie in hun gebied en de kennis die zij hebben van hun wijk, nadrukkelijk betrokken bij dit rechercheonderzoek. Daaruit bleek eind vorig jaar dat het dealen in de Helmondse binnenstad weer zichtbaarder werd en de vandaag aangehouden verdachten kwamen naar voren als nieuwe hoofdrolspelers.

Straatdealers
De politie startte daarom onder leiding van het Openbaar Ministerie begin dit jaar een maandenlang en zeer intensief opsporingsonderzoek. Daaruit bleek dat de drie mannen tegenwoordig voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook leverden zij, vaak vanuit hun woningen, drugs aan andere straatdealers. Eerder dit jaar werden door de politie al een tiental van deze straatdealers aangehouden in verband met dit onderzoek. Zoals op 21 februari op de Heistraat en in april nog op de Van Amstelstraat. Deze aanhoudingen waren de opmaat naar de acties van vandaag.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie