Skip to content

Wendy van Nieuwenhoven wint Limburgse finale van de Pabo Voorleeswedstrijd (Video)

Redactie
5 juni 2020 | 10:40

Advertentie

Op woensdag 3 juni werden de Limburgse winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd uitgeroepen. Waar in alle overige provincies de fysieke wedstrijden vanwege de coronacrisis zijn gestopt na de voorrondes, is Cubiss er in geslaagd om de provinciale finale in Limburg en Brabant toch door te laten gaan in digitale vorm. Wendy van Nieuwenhoven uit Nederweert-Eind is woensdag verrast omdat ze de Limburgse finale van de Pabo Voorleeswedstrijd heeft gewonnen. Zij mocht de Nieuwste Pabo Sittard vertegenwoordigen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse campagne onder scholieren en PABO-studenten om het plezier in lezen te bevorderen. Provincie Limburg en Stichting Lezen subsidiëren dit initiatief. De Provincie steunt hiermee de preventieve aanpak van laaggeletterdheid en digibetisme.

Wendy van Nieuwenhoven
Dit jaar moesten de deelnemers een filmpje insturen vanwege het coronavirus en woensdag werd ze thuis in Nederweert-Eind verrast door L1. Haar moeder vertelt: “Ze las altijd al voor, zelfs toen ze nog helemaal niet kon lezen”. Haar advies? “Blijf allemaal lezen: het is de basis om de rest te kunnen begrijpen. En het is ontzettend leuk.” Wil je Wendy zien voorlezen? Vrijdagmiddag om 17.00 uur leest ze in de voorleesestafette via het Youtubekanaal van Stichting Lezen een stukje voor uit het boek: ‘De zee kwam door de brievenbus’. Een mooi en inspirerend boek om (voor) te lezen in groep 7/8.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie