Skip to content

De omgevingsvisie komt eraan, nog twee themaraden

Redactie
23 juni 2020 | 8:57

Advertentie

Voorontwerp omgevingsvisie NederweertSamen met belanghebbenden en belangstellenden werkt de gemeente Nederweert aan een nieuwe omgevingsvisie voor het buitengebied. Hierin zetten ze in op een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Een buitengebied waar het voor iedereen prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren is. Na heel veel ophalen, krijgt de visie vorm om vastgesteld te worden door de gemeenteraad. Op dinsdag 25 augustus en maandag 28 september vinden eerst nog twee themaraden plaats.

Meedenken
Het proces om tot een nieuwe omgevingsvisie te komen, startte in 2018. In 2019 is vervolgens veel informatie opgehaald. Dat gebeurde tijdens bijeenkomsten, via meedenksessies, een online enquête en in kleinere groepen. Al deze informatie is verwerkt in een voorontwerp. Dit voorontwerp is zeg maar de eerste ruwe versie.

Voorontwerp
In oktober steunde de gemeenteraad de hoofdlijnen van het voorontwerp. Daarna hebben ze het document verder uitgewerkt. Dit gebeurde opnieuw met belanghebbenden. De afgelopen maanden is het proces enigszins vertraagd door het coronavirus. Maar de projectgroep zat niet stil. Er is gesproken met een klankbordgroep van de raad en de onderwerpen zijn verder uitgewerkt.

Twee themaraden
Nu ligt er een document dat klaar is voor de laatste ronde. Deze ronde bestaat uit twee themaraden. De eerste themaraad is op dinsdag 25 augustus. Naast een algemene toelichting op het proces wordt deze avond ingegaan op de onderwerpen sloop en vrijkomende agrarische bebouwing en het onderwerp gezonde leefomgeving. Beide onderwerpen zijn belangrijke pijlers uit de visie. Op maandag 28 september staan twee andere belangrijke onderwerpen centraal: gastvrijheid en energie. Daarna worden de laatste aanpassingen aangebracht en zal de visie ter vaststelling aangeboden worden aan de gemeenteraad.

Noteer alvast de datums
Het laten plaatsvinden van de avonden met publiek heeft de voorkeur. De gemeente is daarbij echter afhankelijk van de coronamaatregelen van dat moment. Uiteraard houden ze je op de hoogte.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie