Skip to content

Autobedrijf van Nieuwenhoven | ** UIT DE OUDE DOOS **

Redactie
3 juli 2020 | 9:45

Advertentie

Autobedrijf Van Nieuwenhoven, een begrip in onze regio. Geen eendagsvlieg, wetende dat het familiebedrijf dit jaar zijn 50-ste verjaardag viert. Dat wat een jaar van feestelijkheden had moeten worden, pakt nu vanwege de coronacrisis iets anders uit. Nederweert24 kijkt samen met hen terug op een prachtige historie die bol staat van verhalen over auto’s, bouwen, pionieren, mobiliteit, familie en verbouwen. Vandaag gaat het over Bert van Nieuwenhoven en de oprichting van @autonieuwenhoven. 

Autobedrijf van Nieuwenhoven

Initiatiefnemer Bert van Nieuwenhoven rolde na de ambachtsschool al snel in de autotechniek en deed ervaring op bij verschillende autobedrijven. Als jonge smid/metaalbewerker met een passie voor autotechniek startte hij eind jaren 60 in de garage bij zijn ouders thuis met het repareren van auto’s. In 1970 nam het serieuze vormen aan. Hij zette de stap naar de huidige locatie van het bedrijf aan Eind 12b en broer Jac sloot zich bij hem aan. Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Gebroeders Van Nieuwenhoven en met hulp van familieleden bouwden ze daar hun eerste eigen werkplaats en tankstation. Ook werden in de jaren daarna het patroonsdiploma behaald en een vestigingsvergunning verleend. Daarmee kwam Gebroeders Van Nieuwenhoven op de kaart te staan. 

In al die jaren tot zijn uittreden uit het bedrijf in 2016 heeft Bert gepionierd, nog meer gebouwd, weer verbouwd, kennis overgedragen, service verleend en een trouwe klantenkring weten op te bouwen. En hoewel de zaak nu in handen is van zijn kinderen Bart en Caroline is hij nog altijd betrokken. Het bloed blijft kruipen waar het niet gaan kan. Een ondernemer in hart en nieren.

Kijk ook op hun website voor meer informatie over 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie