Skip to content

Eerste jeugdslagwerkensemble (Video)

Redactie
8 juli 2020 | 16:53

Advertentie

Op dinsdag 7 juli hebben de slagwerkleerlingen uit Nederweert de laatste muziekles van dit schooljaar van het RICK gehad.

Eerste jeugdslagwerkensemble

Omdat dit een raar schooljaar is geweest kwam Patrick Vlassak, slagwerkdocent bij het RICK en dirigent van de slagwerkgroep van Harmonie St. Joseph/Melodie der Peel/Pro Musica, met een leuke afsluiting van het schooljaar. “In de coronatijd hebben de leerlingen op afstand les gehad. Ze moesten filmpjes insturen en daarmee kon ik ze verder helpen met hun slagwerkvaardigheden. Dit is natuurlijk een mooie oplossing in deze bizarre situatie, maar samen muziek maken is altijd beter en leuker. Daarom kwam ik op het idee om het jaar af te sluiten met een jeugdslagwerkensemble. Om het nog leuker te maken heb ik de jeugdleden die bij mij op les zitten van de muziekverenigingen van Nederweert samengevoegd. De kinderen die je hier ziet zijn dus de toekomstige slagwerkers van harmonie St. Joseph Nederweert, Melodie der Peel Ospel en Pro Musica Nederweert-Eind.

De jeugdleden hebben een leuke afsluiting van het schooljaar gehad en hebben hun vaardigheden kunnen laten horen op verschillende nieuwe slagwerkinstrumenten. Vanwege de coronamaatregelen konden de ouders niet aanwezig zijn, maar het stukje muziek dat ze hebben ingestudeerd werd opgenomen en is gedeeld met de ouders. “De leerlingen waren enthousiast over deze eerste jeugdslagwerkensemble. Mijn voorstel is om samen met de verenigingen te gaan kijken of we misschien structureel een jeugdslagwerkensemble kunnen oprichten.” Aldus Patrick Vlassak.

Ben jij ook enthousiast geworden om slagwerk te gaan spelen. Meld je dan aan bij Harmonie St. Joseph Nederweert of een van de andere muziekverenigingen van Nederweert. Voor meer informatie kun je terecht op https://www.harmonienederweert.nl/ledenpagina/opleidingen-ledenpagina. Om je aan te melden kun je een bericht sturen naar jeugd@harmonienederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie