Skip to content

Vrijdagmiddagritjes

Redactie
11 juli 2020 | 20:07

Advertentie

Ruben weekersLimburgers zijn bovengemiddeld vaak gefrustreerd door het verkeer in hun buurt, zo wees deze week onderzoek van het CBS uit. Zo’n vijfendertig procent zit zich namelijk geregeld op te vreten door chronische linksrijders of figuren die de achteruitkijkspiegel links laten liggen als ze hun parkeerplek verlaten. Alleen in Zuid-Holland worden er meer middelvingers opgestoken tijdens autoritjes. Blijkt overigens niet altijd zonder gevolgen, zo ondervond een automobilist vrijdagmiddag op de N281.

In de knusse veiligheidskooi van een auto durft men ook net wat meer. Beschermd door elfhonderd kilo aan staal biedt zo’n rijdend eilandje namelijk genoeg anonimiteit om mensen die je toch nooit meer ziet eens flink uit te kafferen. Zo dacht een man op de N281 vrijdagmiddag ook. Terwijl zijn vriendin hem waarschijnlijk aan een stuk door doorzaagde over haar ideale vakantie, de verbouwing van de garage naar een nagelstudio en de relatie met zijn schoonmoeder, doemen er twee medeweggebruikers op met een nogal enthousiaste rijstijl. Terwijl zijn wederhelft doorkakelt over een nieuwe vaatwasser beginnen de eerste tekenen van een nucleaire implosie zich bij de man te openbaren. Alle sores van de afgelopen week stapelen zich in een mum van tijd op waardoor hij zijn kaken met oerkrachten op elkaar perst. Het stuur wordt ondertussen fijngeknepen door zijn handen waarvan de knokkels zo wit als melk wegtrekken. De rijstijl van de twee automobilisten leidt tot schuim op de mond. De bom barst uiteindelijk als de twee wegmisbruikers al rijdend met blikjes over beginnen te gooien en één daarvan op zijn auto landt. Met wilde armgebaren, onverstaanbare verwensingen en een gezicht als bliksem richt hij zijn furie op de twee verantwoordelijke automobilisten.

Al snel blijkt dat de man zich bij twee verkeerde automobilisten beklaagd. Op de weg tussen Geleen en Heerlen rijden de twee blikgooiers hem op een afrit namelijk klem waarna ze als gorilla’s op zijn auto afstormen. De discussie krijgt een fysieke vorm waarbij de man enkele rake klappen op het hoofd krijgt. Zijn vriendin wordt ondertussen bedreigd door de twee snelwegterroristen met een vuurwapen. Met blauwe ogen en een aangifte bij de politie begon het weekend niet bepaald feestelijk voor de twee. Conclusie? Vanuit de auto is het lastig in te schatten of de persoon die je verkeersfrustratie veroorzaakt een verleden in een TBS-kliniek heeft.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie