Skip to content

Autobedrijf Van Nieuwenhoven | Nieuwe bazen | ** UIT DE OUDE DOOS ** 

Redactie
29 juli 2020 | 8:00

Advertentie

Autobedrijf Van Nieuwenhoven, een begrip in onze regio. Geen eendagsvlieg, wetende dat het familiebedrijf dit jaar zijn 50-ste verjaardag viert. Dat wat een jaar van feestelijkheden had moeten worden, pakt nu vanwege de coronacrisis iets anders uit. Nederweert24 kijkt samen met hen terug op een prachtige historie die bol staat van verhalen over auto’s, bouwen, pionieren, mobiliteit, familie en verbouwen. Vandaag gaat het over: Nieuwe bazen.

Nieuwe bazen

Bart van Nieuwenhoven en Caroline Stultjens-Van Nieuwenhoven lieten al op jonge leeftijd hun neus zien binnen het bedrijf van vader Bert en ome Jac. Caroline: “Mijn eerste ervaring? Als 12-jarige moest ik samen met onze zus Carmen van Leeuwen in het weekend allerlei klusjes doen en het tankstation beheren. Doodeng vond ik het om de auto’s van klanten vol te tanken en bonnetjes uit te schrijven.” Bart zette als 12-jarige jongen zijn schouders er al onder tijdens de grote verbouwing in 1991. 

Caroline volgde als een van de 24 meiden tussen 800 jongens een commerciële opleiding aan de IVA (Automotive Business Management). Bart zocht het meer in de praktische hoek en ging voor autotechniek. Hij doorliep alle stappen in autotechniek, deed ervaring op bij andere autobedrijven en werkte zich op tot technisch en diagnosespecialist. Ook heeft hij inmiddels alle certificaten om aan elektrische auto’s te werken. 

In 2007 kwam de vraag of hij verder in het bedrijf wilde. Bart: “Ik zag dat wel zitten, maar wilde dat alleen doen als Caroline ook meeging. Zij had immers de commerciële kennis en ervaring. Uiteindelijk zijn wij, in goed overleg met pap en ome Jac, in 2008 in dienst gekomen en heeft ome Jac zich teruggetrokken uit het bedrijf. Drie jaar later werden we medevennoten om uiteindelijk in 2016 het bedrijf versneld over te nemen vanwege toenmalige gezondheidsredenen van pap. 

Kijk voor informatie over 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven op: www.vakgaragevannieuwenhoven.nl/50-jarig-bestaan

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie