Skip to content

Gemeente Nederweert | Samen zetten we toerisme en recreatie steviger op de kaart

Redactie
19 augustus 2020 | 9:33

Advertentie

Het is een belangrijk thema voor ons allemaal: toerisme en recreatie. Zowel gemeentebestuur, gemeenteraad als ondernemers willen toerisme en recreatie steviger op de kaart zetten. “Een signaal dat we oppakken”, aldus wethouder Voss. “Er gebeuren overigens al heel veel mooie dingen. Dankzij ondernemers, organisaties en vrijwilligers. Daar mogen we trots op zijn. Dat mogen we benoemen.”

Toerisme en recreatie

Dit jaar vinden er weinig evenementen plaats, helaas. De reden daarvan is bekend. Maar het kan bruisen in Nederweert. Dat bewijst onder meer een filmpje dat gemaakt is door Eric Kessels met foto’s van Nederweert24. Die foto’s werden afgelopen jaar gemaakt tijdens diverse evenementen en activiteiten in onze mooie gemeente. Het geeft een prachtig overzicht. “Of het nu gaat om de inzet van vrijwilligers of ondernemers, samen zorgen we ervoor dat er van alles te beleven is”, zegt wethouder Voss.

Lokale visie
Het filmpje was bedoeld voor een informatieavond in maart met ondernemers uit de gastvrijheidssector. De bijeenkomst ging niet door vanwege de coronamaatregelen. “Maar we hebben niet stilgezeten”, aldus de wethouder. “De regionale visie voor toerisme en recreatie is vastgesteld. We vertalen deze naar een lokale visie. Op verzoek van de raad betrekken we hier ook cultuur en monumenten bij.

Samen met ondernemers
De Nederweerter ondernemer Thijs Vossen van bureau Leisure Br@ins is aangetrokken om de gemeente hierin te begeleiden. Met hem is een plan van aanpak opgesteld om toerisme en recreatie een stevige impuls te geven. “Na de zomervakantie start een periode van ‘ophalen’ bij ondernemers uit de gastvrijheidssector en bij de raad”, vult regisseur buitengebied Harold Veugen aan. “En we doen meer.”

Kansen voor Nationale Parken
Op 1 juli stelde het ministerie van LNV een subsidieregeling open van € 5,45 miljoen voor een tijdelijke ondersteuning van nationale parken. Specifiek voor de Groote Peel betekent dit dat er een bedrag van € 400.000,- beschikbaar wordt gesteld. Om aanspraak te kunnen maken op de middelen, moet er voor 15 september een aanvraag ingediend worden bij het ministerie. Een tweede voorwaarde is dat er sprake moet zijn van een 50/50 cofinanciering. Dus ook aan gemeenten en provincies wordt gevraagd of ze willen deelnemen.

Draagvlak
Op 17 juli kwamen bestuurders van verschillende Peelgemeenten naar De Peelboerderij in Ospeldijk. Doel daarvan was om de handen in elkaar te slaan. Herman Vrehen (kwartiermaker transitie Nationaal Park de Groote Peel) gaf een toelichting. Hij concludeerde dat er draagvlak is onder de gemeenten om samen de schouders er onder te zetten. Volgens Veugen wordt er hard gewerkt om het projectplan op tijd klaar te hebben.

Relatie met omgevingsvisie
Het onderdeel Toerisme en recreatie maakt ook deel uit van de omgevingsvisie voor het buitengebied. Omdat het onderwerp zo belangrijk is, zal één van de twee informatieavonden over de omgevingsvisie hier geheel over gaan. Deze bijeenkomsten zijn in september. We houden u daar uiteraard van op de hoogte.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie