Skip to content

Corona, samen houden we vol

Redactie
24 augustus 2020 | 12:16

Advertentie

Het coronavirus vraagt veel van ons allemaal. Het virus is nog niet onder controle. Vorige week dinsdag maakte premier Rutte nieuwe regels bekend in verband met het virus. De gemeente Nederweert volgt het landelijke beleid. “We zullen ook de komende tijd afstand moeten bewaren tot elkaar. Maar we zien ook heel veel goed gaan”, aldus burgemeester Op de Laak.

Crisisteam
Sinds het uitbreken van het coronavirus komt er een gemeentelijk crisisteam samen om de informatie en acties te stroomlijnen. Het team bestaat uit burgemeester Op de Laak, wethouder Koolen (o.a. Gezondheidszorg, Onderwijs en Economie), de gemeentesecretaris, het managementteam en ambtenaren van Openbare Orde en Veiligheid en Communicatie.

Persconferentie
Na de persconferentie van vorige week dinsdag is de actuele situatie besproken. De maatregelen vragen veel van mensen. Neem bijvoorbeeld de organisatie van Americana Village. Sinds de uitbraak van het coronavirus was er nauw contact met de organisatie van het evenement. Het was lang spannend of de dertiende editie plaats zou kunnen vinden. Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond het virus, de nieuwe overheidsmaatregelen en op basis van een advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, is uiteindelijk besloten om het evenement een jaar op te schuiven.

Energie
Het zijn elke keer moeilijke beslissingen”, aldus burgemeester Op de Laak. “Je wilt enerzijds dat het leven zo gewoon mogelijk door kan gaan. Aan de andere kant hebben we te maken met een onbekend en ongrijpbaar virus waar mensen ziek van worden en aan kunnen overlijden“. Organisaties, vrijwilligers en ondernemers steken veel energie in het alsnog mogelijk maken van een evenement of activiteit. Of het nu om de altijd goed bezochte Nederweerter kermis gaat of het grootse familiefeest. Als iets dan niet door kan gaan, is dat een teleurstelling voor ons allemaal. “We hopen allemaal dat we het virus snel onder controle krijgen.”

Waardering
De burgemeester spreekt haar waardering uit voor de manier waarop verenigingen en bedrijven, maar ook individuele inwoners hun verantwoordelijkheid blijven nemen. “Ik wil u tevens en opnieuw op het hart drukken de adviezen van de Rijksoverheid serieus te nemen en de maatregelen te volgen”, aldus de burgemeester.

Maximaal 6 gasten thuis
De belangrijkste aanscherping is dat zéér dringend wordt geadviseerd, om het aantal mensen dat je in huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Daarbij moet vooraf worden gevraagd of iedereen klachtenvrij is. Natuurlijk moet altijd anderhalve meter afstand worden gehouden.

Altijd een vaste zitplaats
Ga voor feestjes, borrels en andere bijeenkomsten voor grote groepen liever naar een horecazaal, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft. Dus op 1,5 meter, zonder fysiek contact, met registratie en een checkgesprek. Zaalverhuurders en horecaondernemers wordt gevraagd daar scherp op te letten, voor zover ze dat al niet doen. Ook in de handhaving komt daar extra aandacht voor.

Thuiswerken
Van alle maatregelen die we vanaf het begin hebben genomen, is het advies zoveel mogelijk thuis te werken één van de meeste effectieve gebleken. Daar zat geen einddatum aan en het advies blijft: werk thuis.

10 dagen thuisquarantaine
Ben je op vakantie geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat vanwege corona of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest, ga dan thuis in quarantaine. Het OMT heeft geadviseerd dat de periode kan worden teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

Samen volhouden
Nu de vakanties eindigen en de scholen weer beginnen, is het belangrijk dat we samen volhouden. Want alleen samen krijgen we het virus onder controle.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie