Skip to content

McDonald’s Nederweert | Het verhaal van Mark van der Meer

Redactie
24 augustus 2020 | 13:30

Advertentie

Het is vroeg en nog lekker fris in Nederweert om 07.00 uur ‘s ochtends als we aankomen bij McDonald’s Nederweert. Het terrein en de omgeving zijn nog rustig en er is weinig verkeer. Op dat moment zien we dat de deuren van de grote gele M net geopend worden. Een man in een witte blouse komt naar buiten. Hij loopt richting de slagboom om deze te openen.

Voor veel vaste gasten is dit een bekend gezicht. ‘s Morgens wordt het restaurant voornamelijk bezocht door mensen uit Nederweert vanwege de lekkere koffie van McCafé. Het is een raar gezicht om een McDonald’s restaurant zo leeg te zien, vooral als je gewend bent om normaal altijd rond etenstijd het restaurant te bezoeken. Het is er heel vredig en rustig en biedt de ultieme mogelijkheid om in alle rust een krantje te lezen. We hebben om 7.30 afgesproken met Mark van der Meer, de manager die deze ochtend verantwoordelijk is voor alles in en rondom het restaurant. Wij vroegen Mark om zichzelf even voor te stellen:

‘’Mijn naam is Mark van der Meer en ik ben 32 jaar oud. Ik ben geboren in Weert en opgegroeid in Someren en Weert. Op dit moment woon ik in Nederweert. Ik ben werkzaam als 1e assistent teamleider bij McDonald’s Nederweert. Dit restaurant is altijd mijn ‘thuisbasis’ geweest sinds ik begonnen ben met mijn carrière bij McDonald’s. In totaal werk ik nu 17 jaar bij deze McDonald’s organisatie.‘’

McDonald’s Nederweert

Mark van der Meer
Mark is ongeveer 17 jaar geleden begonnen bij McDonald’s Nederweert als crew lid. Destijds was Mark op zoek naar een bijbaantje. Dit werd uiteindelijk McDonald’s. ‘’Ik had gesolliciteerd bij McDonald’s en de V&D. De McDonald’s reageerde als eerste op mijn sollicitatie en zodoende ben ik op mijn 16e begonnen bij McDonald’s. Nu zit ik helemaal op mijn plek en ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk. Zo kan het soms lopen‘’

Mark is begonnen als parttime medewerker en liet al snel zien dat hij iemand was met een toegevoegde waarde binnen het restaurant. Op 18-jarige leeftijd werd hij Management Trainee. Dat is voor managers die werkzaam zijn bij McDonald’s heel jong. Mark blonk toen al uit als echte ‘People Manager’. Hij vindt het heel belangrijk dat crew met een goed gevoel naar het werk komt en naar huis gaat. Hij haalt veel voldoening uit het trainen en coachen van crewleden en collega-managers om vervolgens de mensen te zien groeien op professioneel en persoonlijk vlak. Zijn ouders hebben in het verleden ook een Cafetaria en een Café-Brasserie gehad waar Mark op jongere leeftijd wel eens wat klusjes deed. Mark zag op jonge leeftijd hoe een horecabedrijf werkt door zijn ouders. Zo zag hij wat er allemaal geregeld moest worden en leerde hij hoe hij om moest gaan met gasten. ‘’Het werk bij McDonald’s Nederweert is heel divers en dat zorgt ervoor dat het altijd leuk is. Iedereen beweert altijd dat elke dag anders is, en dat is ook echt zo. Het persoonlijk contact met alle collega’s tijdens het werk zorgt voor een hele fijne en sociale werksfeer.‘’

Taken & Toekomst
In zijn functie als assistent teamleider is Mark verantwoordelijk voor de aansturing van alle crewleden die op het moment aan het werk zijn. Hij is ook verantwoordelijk voor hoe het restaurant eruitziet, hoe snel gasten geholpen worden en om ervoor te zorgen dat de kwaliteit standaard gehandhaafd blijft. Zijn taak is om samen met de teamleider ervoor te zorgen dat de restaurantdoelen geborgd blijven en behaald worden. Hij zorgt voor de werkroosters van 130 crewleden en is verantwoordelijk voor het aannamebeleid van het restaurant. Ook zorgt hij ervoor dat nieuwe Management Trainees opgeleid worden.

We vroegen ook naar hoe Mark zijn toekomst en wat hij nog wil bereiken op zakelijk en persoonlijk vlak bij McDonald’s: ‘’Eigenlijk heb ik altijd moeite gehad met het maken van een duidelijk toekomstplan voor mijzelf. Dit begon al toen ik jonger was. Ik heb eerst vmbo afgerond. Vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding Toerisme & Recreatie maar dit beviel mij niet zo. Ik heb ervoor gekozen om vmbo-T binnen een jaar te behalen. Nadat ik mijn vmbo-T had afgerond, zat ik er helemaal in en wilde ik meteen havo eraan vastplakken. Dat was toch iets te veel. Op dat moment werd ik gevraagd of ik wilde doorgroeien als manager binnen McDonald’s. Daar heb ik uiteindelijk voor gekozen en vervolgens heb ik binnen McDonald’s de mbo-opleiding Fast Service afgerond en alle McDonald’s cursussen binnen het management curriculumNu heb ik een baan die ik superleuk vind en waarbij ik in de toekomst nog stappen kan maken. Daarnaast wordt er ook goed meegedacht over de planning en roosters van mijn eigen diensten. Met de 2e kleine op komst is een beetje zekerheid en een fijne werkgever die meedenkt op persoonlijk vlak, goed voor een beetje rust en stabiliteit.‘’

Binnen de organisatie is Mark een bekend gezicht, voor zowel collega’s uit Nederweert, als uit andere restaurants. Afgelopen jaar kreeg Mark de titel van ‘’Manager van het jaar’’ binnen deze McDonald’s organisatie, bestaande uit 7 restaurants. Deze award heeft hij ontvangen vanwege zijn geweldige inzet en enthousiasme tijdens zijn werk.

Werken bij McDonalds
Bij McDonald’s is het onze missie om gasten een spontaan geluksmomentje te bieden met het aanbieden van fresh en fast food waar zij zich goed bij voelen. Elke gast is bij ons welkom, we staan altijd open voor vernieuwing en we bieden onze gasten elke dag graag weer de beste ervaring en producten aan. Werken bij McDonald’s betekent Good Times voor jou en onze gasten. En wist je dat jij jezelf bij ons ook heel goed kunt ontwikkelen op managementgebied? Je kan starten als Floormanager en doorgroeien tot Restaurant Manager! Jij zorgt er niet alleen voor dat jouw team gemotiveerd is om de beste resultaten neer te zetten, maar ook dat alles achter de schermen op orde is.

Wil jij meer weten over werken bij McDonalds en de doorgroeimogelijkheden? Neem dan contact op met jouw restaurant of kom even langs en spreek de dienstdoende manager aan.

Over McDonald’s Nederland
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 252 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie