Skip to content

Autobedrijf Van Nieuwenhoven | Jac van Nieuwenhoven | ** UIT DE OUDE DOOS **

Redactie
31 augustus 2020 | 16:00

Advertentie

Autobedrijf Van Nieuwenhoven, een begrip in onze regio. Geen eendagsvlieg, wetende dat het familiebedrijf dit jaar zijn 50-ste verjaardag viert. Dat wat een jaar van feestelijkheden had moeten worden, pakt nu vanwege de coronacrisis iets anders uit. Nederweert24 kijkt samen met hen terug op een prachtige historie die bol staat van verhalen over auto’s, bouwen, pionieren, mobiliteit, familie en verbouwen. Vandaag gaat het over: Jac Van Nieuwenhoven

Jac Van Nieuwenhoven

Vandaag viert Jac van Nieuwenhoven, medeoprichter van Gebroeders Van Nieuwenhoven, zijn 71ste verjaardag. Een mooi moment om met hem terug te blikken op 50 jaar Van Nieuwenhoven. Want hoewel hij alle papieren had om een onderneming in de tuinbouw te beginnen, besloot Jac eind jaren 60 om zich om te scholen in autotechniek en samen met Bert het garagebedrijf te beginnen. Aanleiding daarvoor waren de avonduren en zaterdagen waarop hij Bert al hielp met autoreparaties in de werkplaats bij hun ouders. 

Het begon met bouwen van hun eerste werkplaats en sleutelen aan auto’s. Met de komst van personeel kwamen vooral de administratieve taken en later ook het beheer van het tankstation bij Jac te liggen. Daarnaast bleef hij bijspringen op alle fronten. Tot 1 januari 2008. Wegens privéomstandigheden, het feit dat hij geen opvolgers had en Bart en Caroline hun intrede deden, vond hij het tijd zich terug te trekken uit het bedrijf. Hij bleef nog ruim drie jaar voor het beheer van het tankstation.

Jac: “Als ik terugkijk op die jaren in het bedrijf, heb ik het altijd mooi gevonden hoe we zijn blijven bouwen en innoveren. Vooral de verbouwing in 1990 waarin we alles zo’n beetje in eigen beheer hebben gedaan. Dat was een mooie, maar fysiek ook zware tijd. De komst van Caroline en Bart heeft het bedrijf goed gedaan. Nieuwe ideeën en aanpak, ondanks de moeilijke tijd waarin zij zijn gestart. De overstap naar een universele garage en de aansluiting bij Stichting Vakgarage zijn een goede zet geweest. 

Ome Jac van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van! 

Kijk voor informatie over 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven op: www.vakgaragevannieuwenhoven.nl/50-jarig-bestaan

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie