Na een zoektocht van jaren op beurzen, workshops en grondstoffenleveranciers in binnen en buitenland en vele experimenten met natuurlijke suikervervangers, zijn de ijsbereiders Marcel en Steff van IJssalon Florence erin geslaagd om het suikergehalte ( sacharosegehalte) van hun schepijs te reduceren met 30%, zonder enig kwaliteitsverschil!
Minder suiker
Tijdens de testen waren smaak, mondgevoel, structuur, opslag, schepbaarheid en afsmeltgedrag van het ijs, de belangrijke criteria, die identiek moesten zijn als bij ons meervoudig bekroond schepijs. Het reduceren van het suikergehalte geldt voor zowel ons roomijs als ons sorbetijs. Het vervangen van suiker door de suikervervanger betekent dat de calorische waarde, van het vervangen deel (30%), met maar liefst 90% gedaald is. De puur natuurlijke suikervervanger bestaat uit 4 ingrediënten in de optimale verhouding .
De ingrediënten zijn:
- maltitol gewonnen uit moutsuiker
- maltodextrine gewonnen uit rijst, aardappel of mais
- inuline gewonnen uit wortels zoals bataat, aardpeer of cichorei
- steviolglycosiden gewonnen uit het plantje stevia
“Door deze belangrijke aanpassing van het suikergehalte en door alleen maar de beste, puurste ingrediënten te gebruiken, maakt het dat ons ijs smaakt zoals de bedoeling is! Wij zijn erg trots op het resultaat” aldus Marcel en Steff Janssen. “Komen jullie proeven?“
Er zijn nog geen reacties geplaatst